| Suvei_Ioana_Stefania_1978 a întrebat:

De ceva scurt timp am descoperit o carte pe Wattpad. Personajul principal este Zayn Malik. Am o intrebare care ma macina de ceva timp (habar n-am de ce). El este cumva bipolar? Si daca da, ce inseamna a fi bipolar (stiu asa ceva despre aceasta "boala" dar vreau sa fiu mai informatawinking )?

5 răspunsuri:
| vass19 a răspuns:

De personaj nu stiu dar tulburare bipolara (sau depresie) ceva mai accentuata in care ti se schimba foarte tare dispozitia de la foarte vesel la o depresie adanca in general durata la fiecare persoana este diferita. poate trece de la sine sau se poate agrava pana in starea in care cel care sufera de aceasta depresie sa se sinucida. sunt mai multe simptome care pot depista aceasta tulburare bipolara, abuz de substante, tulburari psihice, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie, efecte secundare ale unor medicamente. Nu exista niciun test de laborator pentru identificarea tulburarii bipolare. De obicei, psihiatrul pune diagnosticul bazandu-se pe istoria medicala a pacientului, pe starea sa de spirit si pe alte simptome.

| TheSpell a răspuns:

Ce e scris în cărțile de pe wattpad n-are legătură cu realitatea.
Bipolaritate inseamnă ca respectiva persoană să-și schimbe starea de spirit foarte repede.
Acum vorbești cu el și e vesel, apoi își schimbă fața instant și devine rece. Sau invers. Acum e rece, apoi râde.
Bipolaritatea nu e sinonim cu depresia.

| CdeMetal a răspuns:

E greu să dai un search pe Google? https://ro.wikipedia.org/wiki/Tulburare_bipolar%C4%83

| Desireღ a răspuns:

Da, Zayn Malik e la fel de bipolar ca și fanteziile fetelor de 10-11 -12 ani cu vloggeri gen Vlad Munteanu, Vural, Max, etc. ( dacă cauți mai bine pe wattpad, găsești și de-astea ) / ( https://www.youtube.com/watch?v=57S3Wq5SEqw )

Bipolar cauți singură ce înseamnă.

| Adry05 a răspuns:

Intrebi pentru ca scria asta in carte sau ai gasit undeva? Asta cu bipoliritatea numai el, poate cunoscutii, si terapeutul daca merge o stie.
Mai pe scurt si mai suor de inteles, inseamna sa treci foarte usor de la o extrema la alta, de la o emotie la opusa ei foarte repede: acum esti fericit, in 5 minute esti trist sau nervos fara un motiv concret iar aceasta schimbare e foarte greu de controlat.