NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Există actori foarte buni, cărora rolurile le vin ca mănuşa. Îi priveşti şi te gândeşti că aşa sunt şi în viaţa de zi cu zi, că jucând nu depun vreun efort, doar se pun în locul personajului şi recită textul, poate şi improvizând pe alocuri, şi dacă în realitate ar fi în locul acelui personaj, reacţiile lor ar fi asemănătoare sau identice, iar asta îţi dă senzaţia că îi cunoşti, că nu sunt foarte diferiţi de ceea ce vezi pe ecran. Cred că aşa sunt majoritatea actorilor buni.
Şi mai există actori foarte buni, care, efectiv, se transformă în cel pe care îl joacă, devin altcineva şi devin excelent, total, ireproşabil. Recent mi-a atras atenţia Jodie Foster şi asta m-a făcut să vreau s-o studiez mai îndeaproape. Am luat capodoperele ei la rând, deşi le mai văzusem - Taxi Driver (1976), Candleshoe (1977), Foxes (1980), Carny (1980), Little Man Tate (1991), The Silence of the Lambs (1991), The Accused (1988), Sommersby (1993), Nell (1994), Maverick (1994), Contact (1997), Anna and the King (1999), Panic Room (2002), Flightplan (2005), Inside Man (2006), The Brave One (2007) -, şi am fost uimită cât de diferită şi grandioasă e în fiecare film, cât de diametral opusă şi totodată autentică şi cât de atent şi-a ales fiecare scenariu, cam toate filmele, în care a jucat, fiind nişte filme măreţe, care nu trec fără urmă şi pe care de fiecare dată le revezi cu plăcere, cu interes; şi cu toate că am privit-o pe ecran ore în şir, eu-l ei mi-e complet în ceaţă, am impresia că n-o ştiu deloc, e un mister total, o foaie goală, o enigmă; şi sunt fascinată de aceste paradoxuri.
Eram curioasă, mai sunt şi alţi astfel de actori? Puteţi să-mi daţi şi alte exemple?

53 răspunsuri:
| MaliciousDeath a răspuns:

Mmm acum imi vin in minte Jack Nicholson, Tim Roth,
Cillian Murphy si Gaspard Ulliel.

| Xdreaper21 a răspuns:

Am citit printre randuri ac era mult si dc ai intrebari care te fac sa te gandesti care imi e scopu in viata?

NOname
| NOname explică (pentru Kaℓi):

Uite-o şi în The Dangerous Lives of Altar Boys, e complet alta. happy

| Kaℓi a răspuns (pentru NOname):

Da, cred ca Nicole e cea mai versatila din lista mea. Eu ti-am scris de fapt cativa dintre actorii mei preferati, nu stiu daca sunt toti paradoxali si geniali, probabil ca unii da. Nicole Kidman, sigur happy

NOname
| NOname explică (pentru Kaℓi):

Hehe, mersi de confirmare. Bănuiam că are potenţial.hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau asta.A participat la iUMOR
https://www.youtube.com/watch?v=h45zvk_t5Lw&t=609s
Am ras cu lacrimi!

| Nimeni10 a răspuns:

Ar mai fi si Hugh Jackman in rolul lui Wolverine x-men, i se potriveste la perfectie s-a nascut sa fie Wolverine, nu stiu daca mai gasesti vreun actor sa se potrivesca in rolul lui Wolverine.

| cristi202 a răspuns:

Jodie Forster mi-a placut enorm in "Tacerea mieilor".

Russel Crowe. Si-a jucat fenomenal rolul de general roman in "Gladiatorul" incit dupa aceea, am mai vazut cateva filme cu el, dar pentru mine a fost de nerecunoscut, atit de diferit era ca persoana de fiecare data, a trebuit sotia sa imi zica ca e el. happy Iar cand l-am vazut cum e in viata reala, asa cum este el, mi-a parut rau, stiindu-l cum era in "Gladiatorul" happy, imi parea a fi un om cu totul obisnuit, in comparatie cu cel din film.
Ar mai fi Mel Gibson, Richard Gere, si probabil si altii, actori care imi plac in mod deosebit.

NOname
| NOname explică (pentru cristi202):

Şi în Nell e spectaculoasă.

"...a fost de nerecunoscut, atit de diferit era ca persoana de fiecare data, a trebuit sotia sa imi zica ca e el" - ştiu ce zici.hee hee Uneori puteam să mă uit la Foster şi s-o caut, nerealizând că e ea, atât de diferită era. I se schimba totul: personalitatea, mimica feţei, gesturile, vocea... Parcă, efectiv, se mai năştea o dată, fiind cu totul altcineva.

Îmi pare bine că m-ai înţeles. Nu eram foarte clară în exprimare. Mulţumesc. happy

| LLLLLccccCCCcccCCC a răspuns:

Leonardo Dicaprio, nimeni nu-l poate inlocui, actor perfect in fiecare rol jucat! in special Titanic, care dupa parerea mea este cel mai reusit film din istoria cinematografieihappy

| cristi202 a răspuns (pentru NOname):

Cred ca orice actor bun se transpune in persoana, in rolul pe care il joaca, incit zici ca e chiar acea persoana. E interesant sa vezi o singura fiinta ca ia mai multe chipuri, mai multe personalitati...

| HikariAi a răspuns:

Nu stiu daca s-a spus, sunt foarte multe comentarii si acum sunt prea obosit ca sa le citesc pe toate, dar totusi, cel putin am sa-mi spun parerea mea cu privire la intrebarea ta. Din punctul meu de vedere un astfel de actor e pentru mine Will Smith.

NOname
| NOname explică (pentru HikariAi):

Mersi frumos. happy

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Hmmm... nu ştiu dacă te-ai putea rezuma doar la unul sau la altul. Universul filmului este o lume întreagă, nu se rezumă doar la unul sau la altul, de exemplu fiecare ţară are propriile valori cinematografice. E un univers magic, şi hey, e umila mea opinie. Şi în final rolul actorului este acela de a te surprinde, şi ca pe viitor să-ţi doreşti să-l revezi! Şi da te conving de cele mai multe ori!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bibzzz):

rolling on the floor)))))) Johnny Depp e un actor varza cu roluri 90% la fel de varza, iar restul de 10% sunt,, desene animate'' transpuse in realitate.
Cum sa il numesti actor cand el nici nu se uita la propriile lui filme...

| angel74dm a răspuns (pentru mihai69):

Ia spune-mi, te rog, pe cine ai fi văzut tu în rolul lui Jack Sparrow?

| mihai69 a răspuns (pentru angel74dm):

Pe Jack Sparrow, desigur!winking
Dar, te-ai întrebat cumva de ce seamănă așa mult Jack cu indianul din Lone Ranger? sau alte roluri (interpretările lor), între ele?

Întrebarea mea era CE ACTOR ai fi văzut tu în locul lui Johnny Depp în rolul lui Jack Sparrow. În ce priveşte asemănarea, este de fapt invers, Tonto seamănă cu Jack Sparrow, deoarece personajul Tonto este jucat de Depp în 2013, pe când personajul Jack Sparrow este jucat de Depp pentru prima dată cu 10 ani în urmă, în 2003... Având în vedere că ambele personaje sunt jucate de acelaşi actor, precum şi faptul că ambele filme sunt regizate de Gore Verbinski, este foarte probabil ca Tonto să fie bazat pe Jack Sparrow...
Anyway, revin la prima întrebare: Ce alt actor ai fi văzut în rolul lui Jack Sparrow?

Sincer? uite un posibil candidat: (RIP) Robin Williams.
E-adevărat, e ceva mai rotunjor, dar e(ra) un actor de o mie de ori mai versatil decât Depp.

Nu contest talentul şi versatilitatea lui Robin Williams, însă era vorba exclusiv de acest rol... Nu prea văd alt actor să facă grimasele şi mişcările lui Depp în rolul lui Jack Sparrow. Despre asta este topicul, de fapt, actori foarte buni, cărora rolurile le vin ca o mănuşă...
Bineînţeles, aceasta este doar o părere personală, oricine are dreptul să aibă alta, total diferită...

Pentru grimase și mișcări era potrivit și nebunul de (Dumnezeu pentru o zi) Jim Carrey. Dar nu cred că s-ar fi potrivit și cu rolul de pirat din Caraibe. În schimb, R.W. avea și grimase, și mișcări.
Topicul însă este despre actori care joacă rolurile veridic, fără un efort vizibil. Iar opinia mea că Depp depune un efort ca să fie Sparrow, sau Tonto, sau oricare alt rol al său. Și se cam vede. Mai bine zis, EU așa îl văd.
Și da, sunt de acord: asta e tot o opinie personală!winking

| Ecaterina2016 a răspuns:

Www.youtube.com/watch?v=uv1cDiF9dUk
Danezul asta e bun rau de tot;) i se potriveste rolul lui Hannibal, asa cum ii vine manusa si lui Anthony Hopkins. Daca nu ai vazut serialul Hannibal try it.

NOname
| NOname explică (pentru Ecaterina2016):

Mulţumesc, l-am văzut.