| Girly97 a întrebat:

Explicați-mi vă rog ce este cu subtitrările ciudate de pe unele DVD-uri cu Scooby-Doo. Uneori aceste subtitrări ne explică și cine vorbește deși noi cunoaștem toate personajele. Ce sens are?

5 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Sunt 2 raspunsuri:
1. subtitrari PENTRU SURZI, un surd poate sa nu isi dea seama cine vorbeste daca cel care vorbeste nu apare pe ecran ca vorbeste
2. subtitrari pentru comentariu, la multe filme coloana sonora poate fi inlocuita cu, comentarii facute de oameni in tema (regizori, scenaristi, critici, etc.)

| PainTech a răspuns:

Noi auzim cine vorbește. Acele subtitrări sunt in special pentru persoanele cu deficiențe de auz ( motiv pentru care o sa fie subtitrate și sunete "*trosc*", "*bătăi în geam*" )

| Girly97 explică (pentru PainTech):

Aaaaa, am inteles acum! Da, am vazut si acestea, dar nu eram prea sigura de ce au pus asa ceva. Dar la ce ajuta daca ii spui unei persoane cine vorbeste sau ca cineva bate la usa?

| dannyel86 a răspuns (pentru Girly97):

Ca sa inteleaga mai bine actiunea. happy
Cine ce face si ce se intampla in film.
Sunt secvente in care apare doar cel care asculta ce se spune in replici, iar cei cu deficiente de auz nu au de unde sa stie a cui e replica, daca nu se mentioneaza asta in scris.
Trebuie sa ne punem in locul lor ca sa intelegem fenomenul. happy

| Girly97 explică (pentru dannyel86):

Da, poate aveti dreptate. happy