Kindom of heaven este un film superb dar ridicol de mincinos si partinitor din punct de vedere istoric. Si poti cauta pe yt despre asta. Templierii sunt prezentati ca niste criminali insetati de sange in timp ce saladin si musulmanii sunt prezentati ca niste victime care ofera sansa dupa sansa cruciatilor. Nu intru in detalii, ador kindom of haven, superb dar ft, ft mincinos. Cred ca singurul personaj care se apropie de adevarul istoric, este regele baldwin al 4' lea. In opinia mea baldwin, regele lepros este un exemplu de ce inseamna sa fii barbat cu adevarat. Baldwin desii suferind de o boala cumplita si inconjurat de inamici reuseste sa ramana rece si calculat si mai ales bun! Ca asta este singura alegere pe care o are un om in viata. Ficare dintre noi ne nastem in diferite circumstante si realitati si asta ne face sa nu prea avem alegeri in mod real in viata. Gandeste-te ca un copil se naste cu niste gene grozave intr-o tara pasnica si intr-o familie iubitoare si bogata. In acelasi timp un alt copil se naste in congo sa zicem, avand niste gene foarte proaste, intr-o familie abuziva si saraca si intr-o tara care se afla intr-o permanenta stare de conflict militar. Singura alegere reala pe care o are copilul nascut in congo este sa fie bun sau rau. In rest toata viata lui i-a fost prescrisa din momentul in care s-a nascut, ne avand alegeri in mod real. Gadiatorul din nou este fictiv si un film superb, preferatul meu all time, dar la gladiatorul este evident ca vorbid despre o fantezie. Filmul istoric pe care ti-l recomand este " purgatoriul"! Este un film rusesc din anii 2000 despre razboiul din cecenia. Ce il deosebeste de filmele americane este brutalitatea si realismul crud din razboi, este foarte dark si gore si depresiv. Spre deosbire de filmele americane din aceiasi perioada in care soldatii seal sunt prezentati mai degraba ca niste super eroi care salveaza lumea de la pieire, unde un soldat american ucide cu un M4 100 de talibani. Dar clar si purgatoriul foloseste aceiasi propaganda ca si holiwood. Rusia fiind prezentata ca si un stat eliberator in timp ce amaratii aiai din cecenia sunt doar teroristi. Aceiasi probaganda ca la americani.dar nu stiu, filmul in opinia mea este o capodopera in ceea ce priveste realismul macabru si haotic al razboiului modern. " the purgatory" poate fii gasit full hd pe yt, dar din pacate nu este tradus, asa ca va trebui sa sapi un pic pe google pentru al vedea in varianta tradusa, fiilmul fiind relativ underground in comparatie cu " black hauk down" spre exemplu care poate fii gasit ft usor, si un film super misto, dar mai putin realist fata de purgatoriu.
Ow, da si dublu da! Cruciatii si musulmanii au săvârsit cele mai abominabile acte de violenta, fara îndoiala. Dar nu templierii! Templierii erau trupele de elita a evului mediu. Templierii nu aveau voie sa consume alcool si nici sa faca sex si in nici un caz sa faca rau civililor si in nici un caz femeilor si copiilor. Un templier care daca ar fi ucis un civil era pedepsit cu cea mai groaznica moarte de catre superiorii sai.
Tocmai asta il face atat de special. Ca era inconjurat de tradatori si profitori. Cat tupeu sa ai sa mergi pe front chiar daca esti tota inapt fizic. Nu sunt delulu, sunt constient ca a stat in spate inconjurat de garda personala ( compusa in cea mai mare parte din templieri) dar si-a manageriat trupele direct si sa expus in mod real la pericolul de a fii ucis sau capturat.