Hmmm
From Hell
Sleepy Hollow
The Green Mile
The Great Gatsby
A river runs through it
There will be blood
The Illusionist
Sweeney Todd
Shutter Island
Prin filmele astea mai sunt si unele care isi au actiunea in prima jumatate a secolului XX, dar in mare parte e ceea ce cauti.
Mersi mult.
Cu placere
Iti dau eu o lista cu filme vechi epice:
1) 12 angry men - proces juridic in care se va tine un discurs sub forma alegorica despre dreptate si corectitudine. Actiunea-i din sec. 20
2) The seventh seal - actiunea se petrece pe perioada cruciadelor, am impresia ca a treia. Tot asa, o alegorie pe tema nesfarsitei cautari dumnezeiesti, film monumental. Actiunea-i cam din sec. 12. Imperios de vazut!
3) Braveheart - film biografic care ilustreaza viata unui revolutionar scotian. Iarasi, nu coincide cu perioada de timp precizata de tine, dar este smecher filmu'.
4) Godfather I si II - aici n-am comentarii, urmareste viata unei dinastii de crima organizata. Distributia excelenta. Coincide secolului 20.
5) Schindler's list - ia c-am ajuns si aici. Tot biografic e si asta. Ne este ilustrata viata unui afacerist german si eforturile sale de a salva o mana mare de evrei pe parcursul Holocaustului. Finalul este absolut apoteotic. Sec. 20
6) Pan's labyrinth - forma fantastica, actiunea petrecuta in timpul conflictelor dintre Spania republicana si nationalista. Actiunea este centrata pe Ofelia, o fetita pasionata de basme binecuvantata de elementul fatidic, astfel incat afla ca este mostenitoarea tronului unui taram separat, fantastic. Ea este nevoita sa depaseasca diferite probe pentru a demonstra supusului regelui puritatea sa. Merita vazut clar! Deci tot sec. 20 e.
Presupun ca-ti ajung pe moment. Ma ierti ca nu ti-am gasit pentru perioada specificata de tine dar pe bune-acum, evenimente majore nu s-au petrecut in sec. 19. Cateva revolutii inutile, o unificare si cateva conflicte intre statele germane.
O sa le verific, mersi mult.
CevaChestiosenie întreabă: