Sunt două posibilități
Când un anime cu episoade mai are și OVA, cum ai zis tu, OVA-urile sunt ca un fel de mini-filme. De obicei ova-urile nu au legătură cu acțiunea din episoade ci sunt independente, ca un fel de "filme bonus".
Mai sunt și animeuri care sunt doar ova-uri. Adică sunt formate din 1-2 ova-uri nu din mai multe episoade
OVA = original video animation;
De obicei sunt lungi si sunt considerate filme la anime.
La fel ca seriile anime create pentru a fi televizate, OVA sunt împărțite în episoade. Formatele media OVA (casete video, DVD-uri) sunt vândute conținând un singur episod. Durata episoadelor variază de la titlu la titlu, și poate varia de la câteva minute la două ore sau mai mult. O durată de 30 de minute este foarte comună, dar aceasta nu este o regulă.
E ca un fel de spin-off. Acțiunea nu e Canon (nu e făcută după ce scrie în manga, cum e seria obișnuită), se poate pune accent pe alte personaje decât cel principal, sau poate fi o varianta a unui "arc" (gen câteva episoade cu o anumita poveste, în Tokyo Ghoul ar fi primul arc cum ajunge Kaneki ghoul și la Anteiku, următorul ar fi apariția celor de la CCGI și moartea mamei lui Hinami și tot asa), sau poate fi o continuare a unui arc (continuare făcută nu de autorul care a scris și manga), sau autorul, pe lângă seria inițială a mai scos povesti mai scurte, sa zic asa. La TG e Jack și Pinto. Jack e povestea lui Arima, cum a ajuns el cel mai bun investigator (deci nu se axează pe personajul principal, care e Kaneki și spune ceva din trecut, povestea principala nu avansează cu nimic) și Pinto e despre Shuu și o amica ce e fotograf și care o să-l ajute în TG:re (cred). Deci dacă le urmărești, afli mai multe lucruri despre personaje, dar nu e ca și când ai vedea un sezon în continuare. E ca și când iti plac mult și vrei sa mai vezi personajele și te uiți la ova. Detaliile tehnice (cât țin etc) ți le-au spus cei de mai sus.