Sasori a fost un ninja de rank S din „Satul Ascuns în Nisip" (Sunagakure), membru al organizației Akatsuki. Primul său partener a fost Orochimaru, precedat de Deidara.
Ambii lui părinți au fost uciși de Sakumo Hatake (ninja din Konohagakure), lăsându-l pe Sasori doar cu o singură rudă, bunica sa, Chiyo. Aceasta a început să-l învețe arta păpușilor (marionetelor) încă din copilărie. Băiatul a început să creeze marionete de la vârsta de 5 ani, printre care unele care semănau foarte bine cu părinții săi, ajutându-l să uite de singurătate.
La vârsta de 15 ani l-a răpit și ucis pe cel de-al treilea Kazekage transformându-l în marionetă, urmând să părăsească satul. Ulterior s-a transformat el însuși într-o marionetă umană pentru a-și păstra aspectul tânăr și pentru a-și mări puterea. În cele din urmă s-a alăturat organizației Akatsuki.
În timpul parteneriatului cu Deidara, s-a putut observa că ambii aveau o concepție diferită despre artă. Deidara considera că arta este ceva spectaculos de moment, în timp ce Sasori susținea contrariul, că arta ar fi ceva extraordinar care durează mult.
În timpul luptei cu bunica sa Chiyo, acesta avea 35 de ani, dar aspectul său a rămas neschimbat.
Numai bine!
Când Sasori a fost tânăr, tatăl său şi mama au fost ucişi de Sakumo Hatake, fiind lasat in grija bunicii sale Chiyo. El a inceput sa faca papusi de la varsta de 5 ani, facandu-si chiar marionete care semanau cu parintii sai. Pe parcurs s-a alaturat grupului Akastuki, fiind asemanat cu Orochimaru. Ziua lui de nastere e aceeasi cu cea a creatorului (Masashi Kishimoto).
Mai multe poti gasi aici http://naruto.wikia.com/wiki/Sasori Eu doar ti-am tradus ce mi s-a parut mai important.