Raspunsul e simplu: Pentru bani.
Formula matematica: Guy Ritchie are un public anume, o "comunitate" formata din fani ai genului. Orice ar regiza, ar fi vizionat la cinema/cumparat de catre fanii lui, care sunt in numar mare.
Disney are propriul public, mult mai mare decat cel al lui Guy Ritchie (tot ce e facut pentru copii/familie, va fi mereu mai mare in numar decat ceva creat pentru adulti).
Regizezi un film Disney cu Guy Ritchie, ai 2 publicuri carora te adresezi si carora le poti vinde. Ademenesti adultii la filme de copchii si poate poate se lipeste ceva de ei.
Il mai aduci si pe Will Smith care e negru, accesezi si comunitatea de suporteri ai culturii Africane-Americane, si ai puscat un public de 3-4 ori mai mare, decat daca ar fi fost ceva creat de Disney, pentru publicul Disney, sau de Guy Ritchie pentru publicul Guy Ritchie.
Faci senzatie peste tot, cresti asteptarile, vinzi, si "ayaye".
Ca e o porcarie sau nu, nu conteaza. Tot ce conteaza e numarul vanzarilor.
Nu cred ca Guy Ritchie a pierdut ceva din cauza asta. In continuare fanii genului ii vor urmari capodoperile. Poate nu ar pune botu' atat de multi in caz de ar aparea un Alladin 2, dar iti dai seama in mare dupa titlu in ce te bagi, si ce suna a fi un clasic Guy Ritchie vs un titlu de povesti pentru copchii.
(In mod oficial, motivul pentru care s-a bagat in toata treaba asta, e din cauza nevestei sale, care i-a spus ca ar trebui sa realizeze ceva si pentru copii. Dar asta e cel mai probabil o scuza, pe care o astepta de mult).
Îmi place mult răspunsul, ai acoperit toate detaliile problemei și, surprinzător... mi-ai oferit și motivul oficial pentru care a ales să regizeze Alladin, motiv pe care nu îl știam până acum, crezând inițial că totul se rezumă la banii pe care i-a dat Disney.
Pentru ca NIMENI nu poate sa anticipeze succesul sau insuccesul unui film, nici macar Guy Ritchie!
El a primit bani si a executat ce i s-a cerut, dar publicului nu i-a placut filmul si asa a fost surclasat.