Buna Elena.Cum s-a spus si la sfarsitul filmului: "A vrut doar sa fie auzita". Samara a avut o copilarie greu de imaginat:o copilarie sumbra si cruda.Totusi a avut o parte frumoasa: caii.Doar stii ca Richard Morgan nu dorea un copil(iubea mai mult caii),dar mama sa(am uitat cum o cheama) a vrut.Dar in cele din urma si-a omorat fiica,desi a spus ca ea(mama) si-o dorea foarte mult-tatal nu isi acceptase fiica de la bun inceput,datorita si faptului/dovada ca Samara a spus la Spitalul de Dementa sau Psihoza(nu mai stiu sigur numele) din Eola ca tatal ei nu o vrea inapoi-.
"Ea nu doarme niciodata": o dovada este in caseta din casa domnului Richard Morgan(furata de la un spital, de la arhiva).Ea zice ca le face rau oamenilor, familiei si ii pare rau si ca nu poate opri acest rau.
Din cele doua variante date de tine mai sus, eu o aleg pe prima:"Este doar o fetita nevinovata care nu-si poate controla puterile si nu vrea sa faca rau nimanui".Eu presupun ca era controlata de un spirit, asa cum ea a facut cu baiatulsau cum spuneau doctorii avea probleme la cap.
Bun.Acum ne-am concentrat doar pe partea vie a fetei. Cealalta parte ei bine este total ilogica, demonstrand la propriu ca exista "viata dupa moarte" Aceasta fata functioneaza ca un blestem, in care moartea celui blestemat(norocos tipu' ) dureaza 7 zile exact cat a durat si supravietuirea fetei in fantana unde mama ei a aruncat cadavrul, de asemenea.
Ai vazut vreodata "Mesaje de dincolo" cu Melinda Gordon, pe Axn? Ei bien...acolo sunt lectii de stiinta oculta(paranormalul) majoritatea legate de actiunile si cunoasterea fantomelor.Se stie ca fantomele au raman pe Pamant sa ca nu se duc in "Lumina", fiindca au "treburi" neterminate-vorbind pe sleau, sunt furioase, din cauza problemelor grave neterminate cat timp erau vii-.Asa si Samara, doar ca ea se exprima altfel.
In concluzie Samara nu isi va gasi linistea pana cand nu intelege ca a murit si ca nu mai poate schimba trecutul.
Funda?
Samara Morgan e malefică. Filmele explică foarte clar (fărâma de ambiguitate dispare in „The Ring Two").
Adevărata mamă a Samarei, Evelyn, a avut o sarcină cu probleme, experimentând halucinații și viziuni datorită puterilor bebelușului (nenăscut). Din această cauză, Evelyn a dezvoltat o depresie postnatală, fapt care a împins-o să încerce să o înece pe Samara când încă era un bebeluș, însă călugărițele au oprit-o.
Ulterior, femeia a fost internată într-o instituție de boli mintale, iar Samara a fost adoptată de Richard și Anna.
Samara Morgan avea puterea de a proiecta imagini în mintea altor ființe sau pe orice suport de înregistrare.
După ce familia Morgan a dus-o pe fetiță acasă, Anna a început să aibă probleme de concentrare și nu putea să doarmă. Mintea ei s-a umplut cu imagini macabre de fiecare dată când era în preajma fetei. De asemena, Samara nu dormea niciodată, iar părinții adoptivi au început să fie îngroziți de ea.
Prezența Samarei a făcut caii să înnebunească și să se sinucidă, fapt care a aruncat-o pe Anna într-o depresie adâncă. Continuarea o știi.
În concluzie, Samara e malefică, manifestându-și puterile supranaturale încă dinainte să se nască.
Numai bine.
Eu as zice mai mult ca e malefica dar...depinde din ce perspectiva o intelegi.