M-as fi distrat sa vad "De ce eu?" la Oscar, film romanesc despre noi si-ai nostri, 2015.
Se zice ca-i trilăr politic, suna pretentios, eu cred ca nimeni n-a inteles exact cum sta treaba. Simt nevoia sa clarific: e sefeu toata ziua, prieteni, e o bucla in timp cum face doar Bruce Willis in filmele alea SF, cand procurorul Cristian Panait a aflat accidental ca Giurgiu o sa faca un film despre el, s-a sinucis, si cand Tudor Giurgiu a aflat ca Panait s-a sinucis, a zis sa faca repede un film politic, pare un subiect periculos, nu? Si-i gata bucla.
( sa nu se inteleaga ca bagatelizez povestea de viata si de moarte a lui Panait, aici discutam despre film, da?)
American sniper , actorie foarte buna, sunet bun, si chiar daca personajul principal era un bad ass nici antagonistul nu se lasa mai prejos.
Foarte bine realizate cadrele in care dupa sosirea acasa anumite sunete erau asociate cu zgomotul armelor, elicopterelor.
Majoritatea criticilor erau adresate finalului.Trebuie sa recunosc ca si eu am fost putin dezamagit de final, nu cred ca era nevoie sa scrie ca a fost ucis doar ca sa para mai dramatic.Da, dupa cateva sute de zile petrecute in Irak omorand sute de teroristi ajunge acasa si e omorat de un nebun... cred ca daca nu s-ar fi intamplat in realitate criticii ar fi dat de toti peretii cu scenaristul.Asta e exact ca bancul ala cu Bear Grylls mancat de caini in Romania.
Dar ca film cu tema razboiului Fury este mai bun.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
fulia întreabă:
Darius50boss întreabă: