Nu mai tin minte multe detalii, pentru ca l-am vazut cu mult timp in urma, dar da, e un film cu multe scene socante...peste GOT, as zice eu.
Da, e mai deplasat decat Game of Thrones si House of the Dragon. Plin de scene hardcore, violenta grafica si nebunie. Efectiv pare un film facut de cineva care a pierdut un pariu. Daca ai stomac tare si vrei sa vezi pana unde poate merge un film, ok. Daca nu, mai bine te uiti la Tom si Jerry.
Chiar îmi faceam griji ca nu stiu ce film sa vad sambata. M-am uitat la trailer si iti pot spune ca este un film bazat. Ca si pasionat de istorie si filme istorice sunt uimit ca nu am vazut filmul asta. Eu de obicei caut tot ce tine de istorie antica si medievala. Am vazut mai multe filme legate de caligula, dar nu pe asta. Foarte bine ca filmul este brutal si plin de gore asa era si in realitate. Abia astept sa il vad. Un film mega brutal si raw si extrem de realist mi-se mai pare ( purgatoriul) este un film rusesc despre razboiul dintre rusi si ceceni. Deosebirea dintre purgatoriul si black hawk down spre exemplu este ca black hawk down prezinta razboiul ca pe ceva plin de actiune si soldatii americani ca pe niste eroi în timp ce purgatoriul arata razboiul asa cum este, adica o mizereie totala de nedescris si soldatii rusi sunt prezentati ca si recrtuti speriati si fara experienta care lupta pentru ca sunt obligati. Lumea poate sa vada cubul pe ambele parti, in sensul ca si cecenii sunt prezentati ca si oameni normali care isi apara tara. Nu stiu, am vazut o gramada de filme despre razboiul modern dar consider ca purgatoriul este imbatabil. Violenta, gore si haos exact cum este in realitate. Am dat cam mult rambeling recunosc, dar voiam sa subliniez vizavi de caligula ca tipul chiar a fost o definitie de tot ce inseamna rautate si violenta si consider ca si filmul trebuie sa fie la fel. Cui nu-i convine sa nu se uite!
Nu știu cât respecta istoria, in fine se spune ca într-adevăr a făcut Caligula lucruri de genul ăsta! A mai arătat vreun film istoric atât de mult?
Da, Caligula (1979) este unul dintre cele mai extreme filme istorice, dar nu e singurul care a împins limitele. Mai sunt și altele care au avut scene foarte grafice, violente sau controversate:
Salò, sau cele 120 de zile ale Sodomei
The Passion of the Christ
A Serbian Film
Braveheart
Apocalypto
Spartacus 1960 si Spartacus serial 2010-2013
Dacă vrei filme istorice grele, cu scene explicite de orice fel, Caligula rămâne în top
Spartacus și Braveheart violente? Sincer mie nu mi s-au părut și nu prea arătau grafic ce se intampla
Da, comparativ cu Caligula sau alte filme extreme, Braveheart și Spartacus (filmul din 1960) sunt relativ „soft". Dar pentru vremea lor, aveau scene de luptă destul de intense. Daca ti s-au parut "blande", e normal, mai ales dupa ce ai vazut filme moderne mult mai grafice. In comparatie cu Caligula, sunt filme de familie.
Nu cred ca exista vreun film care sa respecte in totalitate sau macar 70% acuratețe istoria reala. Un exemplu ar fi kindom of heaven. Film misto dar din punct de vedere istoric si realistic este o mizerie totala. Templierii sunt prezentati ca si criminali insetati de sange in timp ce saladin si musulmanii sunt prezentati ca fiind victime inocente. Sora lui baldwin cel lepros este prezentata ca fiind buna si virtuasa cand de fapt ea toata viata a complotat impotriva regelui... in fine si ar mai fii filme " mincinoase" gen 300 de spartani, gladiatorul si altele. Si cel mai bine ar fi sa vezi chiar tu filmul si sa iti tragi propriile concluzii.
anonim_4396 întreabă: