| Luminita24253000 a întrebat:

Salut!
Am vazut prin 2011-2012 un film (Povestea lui Mos Craciun, Miracolul de Craciun sau ceva de genu )
~In film este vorba de o familie cu un copil (baiat)
Parintii au plecat din sat dupa mancare iar acestia au murit inghetati.
Satenii au aflat /i-au gasit ( nu mai stiu).
S-au adunat toti satenii si au hotarat ca baiatul sa locuiasca cate o perioada la fiecare in parte ( printre ei era si un personaj negativ).
Dupa ce a locuit la toti cei din sat a venit timpul sa locuiasca la personajul negativ …
Acel batran "rau" il punea la muncile din casa/curte/subsolul casei (unde avea un atelier de tamplariein care facea sănii si obiecte din lemn ce apoi le vindea )
Usor usor baiatul a facut o pasiune pentru tamplarit privindu-l pe "personajul negativ", baiatul a inceput sa sculpteze jucarii in lemn iar in noaptea de ajun le lasa in fata usii fiecărui satean in drept de multumire ca l-au primit la ei in casa si au avut grija de el.
Baiatul a inceput sa se inteleaga cu "barbatul rau" si a hotarat sa ramana in grija lui.
Personajul negativ a murit.
Baiatul a imbatranit, avea barba alba, lunga si deasa, obrajii imbujoratii iar in "ultima noapte de ajun" s-a imbracat intr-un costum rosu ( costum de Mos Craciun) a inhamat renii la sanie iar apoi a pus jucariile sculptate in sanie si le-a impartit prin sat. Dupa ce a terminat de impartit s-a urcat in sanie si a "disparut" in ceruri formand o stea ~
Asta este tot ce imi amintesc …
Aveti vreo ideea cum as putea gasi filmul?