Serialul e complicat si greu de inteles. Nu cred ca a fost gandit in totalitate de la bun inceput. Lucurile se "clarifica" mai prin ultimul sezon, cine ii ataca si de ce. oricum eu zic ca finalul e unul deschis si e la latitudinea celor care se uita sa creada/imagineze ce vor
Eu unul o sa il mai vizionez odata sa trag o concluzie
Sezonul 1 mi s-a părut okay, dar nu extraordinar însă de la sezonul 2 deja mi-am pierdut răbdarea și l-am abandonat. Prea multe tentative la suspans de proastă calitatea. Plus că mă enerva grăsanul ăla, era pe o insulă de nu știu câte săptămâni și tot 300kg avea.
E ceva gen Greys Anatomy, un fel de telenovelă americană.
Motivul pentru care s-a transformat dintr-un serial cu o idee bună într-o porcărie e lăcomia. Ceea ce s-a întâmplat e simplu: serialul a avut atât de mare succes și a creat un forum de opinii în rândul fanilor, cu privire la ce se întâmplă cu adevărat pe insulă și cu eroii. Creatorii serialului au făcut greșeala de a fi cu ochii pe ce vorbesc fanii și au mers cu hype-ul, scenariul fiind creat și evoluat în funcție de feedback-ul oferit de fani și explicațiile acestora cu privire la evenimente. O dovadă în sensul ăsta, că scenariștii și producătorii au schimbat din mers cât au putut de mult și nu au avut o idee consistentă de la început la final, ci s-au lăsat duși de val - pentru mălai, bineînțeles - e că pe la sfârșitul sezonului 2, când deja fanii apăreau cu tot felul de twist-uri supranaturale, creatorii au dat asigurări că insula e reală și ce se întâmplă e pe bune. Din sezonul 3 și mai ales 4 încolo totul a devenit din ce în ce mai ridicol; sezoanele 5 și 6 sunt definiția penibilului și demostrează doar cât de mult sunt în stare lăcomia și curvăsăraia artistică să distrugă un show bun.
LisaJulie întreabă: