Este mai interesant(din punctul meu de vedere) pentru ca faptele din film s-au petrecut mult mai aproape de zilele noastre (o mie opt sute si ceva ) fata de ''apocalypto'' si acela a fost fain dar faptele istorisite in film sau petrecut cu mii de ani in urma pe vremea mayasilor.Cica Mel Gibson regizorul filmului, a fost acuzat de cruzime aratata in film, in fine
De fapt, daca tin bine minte, filmul se termina cand un bastinas vede pe ocean un vapor al conchistadorilor, deci e vorba de azteci (aztecii au fost urmasii maiasilor, care au fost urmasii olmecilor) si secolul al 16-lea, 1500 si ceva. In Amazing Grace e vorba tot despre sclavie, anul e 1797, parca, e mai mult despre lupta unui alb pentru egalitatea drepturilor oamenilor.
Se pare totusi ca actiunea se desfasoara in timpul declinului civilizatiei mayase scria pe internet. Asa este, filmul se termina cu acel bastinas care zareste in departare vaporul europenilor, cred ca atunci a inceput apocalipsa pentru mayasi.
Un profesor de istorie nu mai stiu pe ce post ia contrazis pe toti senzationisti astia care spunea ca civilizatie maya a disparut misterios nu a disparut cu totul chiar daca europenii ia cam injumatatit urmasi lor traiesc in prezent in Mexic.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: