| CezarTT a întrebat:

pentru a viziona un film 4k UHD HDR 60hz vizionat printr-un PC (PC > TV, TV ul pus ca și monitor) am nevoie ca placa video (portul ei) să suporte hdr? Sau conversia se face in TV? Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

De ce să-l mai treci prin pc? - bagă stick-ul direct in tv

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a vedea un film 4k (sau alta rezolutie) ai 2 posibilitati:
1. Un echipament intreg compatibil cu aceea rezolutie (calculatorul pus pe rezolutia respectiva + monitorul /televizorul compatibil cu aceea rezolutie - astfel se obtine calitatea originala a filmului.

2. Un echipament care "intelege" (converteste) filmul la alta rezolutie, acceptata de echipament (se vede filmul, dar cu calitate scazuta). In cazul calculatoarelor, aceasta modalitate depinde de player-ul folosit, precum si de codec-urile atasate (instalate).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pentru a vedea un film 4 K ai nevoie de un televizor 4 k.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai nu e vorba de port breh. Ce intelegi tu prin HDR? HDR tine de culori, nu de semnal ca in cazul DVI vs D-SUB vs HDMI samd. Deja daca zici 4K depinde si de cablu uneori. Nu mai bine ne zici despre ce tembelizor si TV/monitor discutam aici?

| CezarTT explică:

Placa mea video are un display port 1.4 cu hdr ready si de asta am întrebat. Și mă gândeam că nu va fi acelaș lucru pe hdmi.

| CezarTT explică:

Bulă, dacă iau un film blue ray (70gb 4k) și mi-l bag in calulator, il conectez la tv 4k se va modifica calitatea acestuia?

| sierra1 a răspuns (pentru CezarTT):

Film 4k, tv cu rezoluție 4k - merge ce "uns"