Din cate am auzit eu, nu se leaga intre ele. Cel nou e doar primul refacut mai "nou". Eu nu le-am vazut pe ambele, doar pe cel nou, la care am adormit
"Nu vreau sa il vad si pe primul va dati seama e cam vechi si..."
Adică refuzi să vezi o capodoperă a genului SF (și a filmului în general) doar pentru că este din 1982?
Foarte ințelept mod de a privi lumea, nu am ce zice. Cu alte cuvinte, nimic mai vechi de un an nu merită nici o atenție. Doamne ferește să încercăm să ne lărgim puțin orizonturile dincolo de momentul în care trăim.
Ca să-ți răspund totuși la întrebare, lucrurile stau în felul următor: Dacă vrei să te uiți la Blade Runner 2049 doar pentru niște împușcături și o mașină zburătoare, și să-l uiți complet la două ore după ce l-ai văzut, atunci nu e nevoie să te uiți și la filmul original (vezi cazul domnului de mai sus care a adormit la film).
Dacă vrei să înțelegi cu adevărat filmul, mesajul, întrebările pe care le ridică, dilemele și dramele cu care se confruntă personajele și plasarea acțiunii într-o poveste mai lungă, atunci trebuie să te uiți și la filmul original.
OmObisnuit întreabă:
KM3 întreabă: