| Lynnaedsalvatore a întrebat:

Salut tuturor!
Imi poate povesti cineva The Vampire Diaries? fundita*

Răspuns Câştigător
| yfgsdufsdhfgyfrhwer a răspuns:

Serialul sau cartile?
Elenei ii mor parinti intr-un accident ea cu fratele ei Jeremy raman la o matusa care are grija de ei. Elena il intalneste pe Stefan. Se indragostesc, afla ca e vampir. El e vampirul cel bun, dar are si un frate rau, Damon. Elena seamana perfect cu fata care i`a transformat pe Damon si Sfefan in vampiri. Si fata aia(Katherine) o sa apara, incearca sa-i omoare pe frati, pe Elena. Atat Damon cat si Stefan se indragostesc de Elena, dar ea il alege pe Stefan. Ea alege sa stea alaturi de el orice s`ar intampla, chiar sa moara ca prietenii ei sa scape de pericole, pentru ca in scurt timp orasul lor incepe sa fie invadat de vampiri(care o vor pe Elena, din cauza Katherinei) si varcolaci. Prietenele ei cele mai bune Bonnie (care vrajotoare) si Caroline (vampir) sunt alaturi de ea.
asta e serialul...
cartile sunt putin diferite

2 răspunsuri:
| Amachia a răspuns:

Ma am si eu o intr: site'u asta este un fel de loc in care ii pui pe altii sa faca munca in locul tau? adica e greu sa cauti pe net, une gassesti absolut totul despre orice, si sa citesti de acolo?
eu decat sa imi pierd timpul sa caut tampenii pentru... ca tine prefer sa nu iau nici o funda nimic!

| Princess_6302 a răspuns:

Prima carte le-o introduce cititorilor pe Elena Gilbert, o fata frumoasa și populara din liceul din Fell’s Church.
Elena se muta la mătușa Judith și la iubitul acesteia împreuna cu sora ei în vârsta de 4 ani pe nume Margaret după ce părintii lor mor într-un accident de mașină.
In dimineața primei zile de scoală Elena are un sentiment ciudat, dar nu ii da prea mare importanta.
Ajunsa în fata liceului se reîntâlnește cu vechii săi prieteni Bonnie(o fata roșcată de descendenta druida), Meredith, Matt(vechiul iubit, acum bun prieten), și Caroline(vechia prietena acum rivala).
Dornica sa-și testeze noile îndeletniciri învățate de la bunica sa, Bonnie îi citește în palma Elenei, prezicându-i ca se va îndrăgosti de un tip înalt și misterios.Intra în scena Stefan Salvatore,de care Elena se îndrăgostește-exact cum i-a prezis Bonnie.
La început Stefan o evita pe Elena(da, știu, exact cum făcea Edward Cullen la început cu Bella rolling eyes) principalul motiv fiind ca aceasta seamănă izbitor de mult cu Katherine, dar ea nu se da bătută pana nu-i afla secretul: Stefan e un vampir de sute de ani din Italia perioadei renascentiste.Conformându-se cu adevărul inevitabil, Elena devine iubita lui Stefan(oficial),făcând schimb de sânge cu acesta(în lumea vampirilor asa se manifesta dragostea adevărată). Stefan îi povestește Elenei toata istoria sa:despre Katherine care i-a transformat și pe el și pe fratele sau,Damon, în vampiri după care s-a sinucis pentru ca nu-l putea alege pe unul din ei și despre jurământul sau de a nu bea sânge uman.El a venit în Fells Church pentru a începe o noua viata.
De când și-au făcut publica relația, atacuri ciudate au loc în oraș și un tânăr misterios își face apariția.Acest tânăr misterios se dovedește a fi Damon,fratele mai mare al lui Stefan.
La balul mascat de la liceu, Damon îl ucide pe profesorul de istorie(care juca rolul sacrificiului uman) și toți dau vina pe Stefan.
Stefan pleacă în pădure sa-și înfrunte fratele face-to-face, dispărând în mod misterios.
Elena pleacă în căutarea lui Damon pe care îl considera principalul suspect.