| Anonim348 a întrebat:

Sunt mare fan "Mister" si sunt tot felul de "povesti" despre acele povesti care ne-au incantat copilaria, de exemplu Cenusareasa.
Ei bine ceea ce vedem noi la televizor este o parte adaptata a celei adevarate...
In cea adevarata zice ca de fapt cenusareasa nu si-a pierdut pantoful pentru ca se grabea ci pentru ca a dat printul cu smoala ca sa alunece, sau surorile ei pentru ca nu incapeau in pantof, una si-a taiat calcaiul si alta degetele ca sa intre si asa a gasit-o dupa sange... In fine, poate nu toti sunteti fascinati de asa ceva deci nu vreau sa judecati, dar fac un apel la cei care stiu: Credeti ca exista un vido sau filmul real din povestea asta? Daca da, sa mi-l da-ti si mie pentru ca eu am cautat dar nu am gasit nimic.
Dau FUNDA celui care ma poate ajuta. Mersii! ☺
(scuzati categoria dar nu am stiut unde sa o pun)

Răspuns Câştigător
| LiimeXdx a răspuns:

Bunăă.Nu am găsit niciun videoclip despre povestea adevărată. Însă am mai găsit o versiune, puţin diferită.

În versiunea modernă a Cenuşăresei, această se căsătoreşte la final cu prinţul, surorile cele rele se căsătoresc şi ele şi toată lumea trăieşte fericită până la adânci bătrâneţi. Povestea îşi are însă originile în secolul I, iar poveştii se numea Rhodopis.

Povestea lui Rhodopis era similară celei a Cenuşăresei. În această versiune, surorile cele rele îşi taie părţi din picioare pentru a încăpea în pantoful de cristal al prinţului. Acesta este însă prevenit de doi porumbei care le atacă pe surori şi le scot ochii. Acestea îşi petrec restul vieţii ca cerşetoare oarbe, în timp ce Rhodopis duce o viaţă de vis alături de prinţ.

Sincer, sunt multe versiuni ale poveştilor care ne-au făcut copilăria mai frumoasă. Prea multe.

3 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

O să găseşti frânturi în Into the Woods (2014).
http://www.cinemagia.ro/filme/into-the-woods-589462/

| Anonim348 explică (pentru NOname):

Mersii mult! Chiar m-am uitat si e super. ☺

| NOname a răspuns (pentru Anonim348):

Aha. happy