1. Godfather
2. Dr. Zhivago
3. La vita e bella
4. A beautiful mind
5. Shutter Island
6. Silence of the lambs
7. The Notebook
1. Revolver, de Guy Ritchie. 2. Shutter Island 3. Fight Club. Si am mai vazut zilele trecute Aferim!, bun film, foarte multa antropologie culturala, istorie si psihologie in filmul asta.
1The Green Mile 1999 Crimă, Dramă
2 Equalizer 2014 thriller
3 War Horse 2011 Dramă, Război
4 Hacksaw Ridge 2016 Dramă, Istorie
5 John Doe 2014 thriller
6 Catch me if you can 2002
Dramă, polițist
7 The Magnificent seven 2016 Westen
8 Apocalypto 2006 Dramă, Thriller
9 The Road 2009 Dramă, aventură
10 Mr.Church 2016 Comedie, Dramă
11 Alexander 2004 Acțiune, Dramă, Război
12 Unthinkable 2010 Dramă, Thriller
13 Hidalgo 2004 Acțiune, Aventură, Dramă
14 Appalosa 2008 Crimă, Dramă Western
15 Mystic River 2003 Crimă, Dramă, Mister
16 The book of Eli 2010 Acțiune, Aventură, Dramă, Thriller
17 Collateral 2004 Acțiune, Dramă Thriller
18 Flight 2012 Dramă, Thriller
19 American Made 2017 Acțiune
20 Vantage Point 2008
Dramă, Thriller
21 Untraceable 2008 Thriller, slasher
22 Hell or High Water 2016 Crimă, Dramă, Thriller
23 24 hours to live 2017 Acțiune, Thriller
24 Seven 1995 Thriller
Interesant top, am văzut doar vreo 3 filme din ce ai pus aici, observ că-ți plac filmele noi.
Da îmi filmele noi mai ales cele începând cu anul 1999 în față
Ar fi mai multe dar, am scris cât am putut.
Acelea sunt selectate nu sunt puse la întâmplare ca să fie o listă.
Avengers - Infinity War
inca nu a aparut... hmm... du-te si ia-ti bilet de acum, am auzit poate foarte dure de gen un tip posteaza mesajele date de prietena lui care ii propune sa nu mai mearga la prom (balul de asolvire) ci sa se duca la premiera de la Avengers
Greu să fac un top, dar încerc. :D Sigur o să uit ceva.
1. Gone With the Wind, Sibiriada, Reds, Scent of a Woman, Taxi Driver.
2. Il Ultimo Imperatore, Stalker, Lawrence of Arabia, A Clockwork Orange
3. Once Upon a Time in America, Goodfellas, Casino, Schindler's List, Kramer vs Kramer
E greu, uite aici o listă cu filmele pe care le-am văzut în ultimele câteva luni:
www.cinemagia.ro/club/profil/NuGaseamNumeLiber/filme/
Observ ca ai vazut si tu B. of spies dar nu i-ai dat nota. Ce insulta.
I-am dat 7 acum. Nu mi s-a părut grozav, doar că a avut un subiect bun. Tom Hanks nu e făcut pentru thrillere, deși doar d-astea face în ultimul timp.
7? Meriti una dupa ceafa...
Eu apreciez filmele altfel, Bridge of Spies e regizat mediocru și exact ce am spus de Tom Hanks, nu-l prinde rolul.
Pentru Shawshank Redemption, care are o notă imensă pe IMDB, eu aș da, indulgent fiind, un 8.
Nu a fost un film construit formidabil. Dar povestile dragute prind bine (despre Sh. Redemption). Cinefilii astia...
Interesant top, n-am văzut Annie Hall, dar îl pun pe listă alături de Revolver. Observ că-ți plac filmele lui Tarantino, mie-mi lasă un gust amar.
Nu mi s-a părut nici povestea cine știe ce, e un Conte de Monte Cristo modern, cu accentul pus pe viața din închisoare. S-au făcut filme mult mai bune care nici nu sunt în top 250.
Tarantino pune accent pe atmosfera unde isi desfasoara personajele actiunea. Foarte well-crafted. Nu-i bai. Da-mi banii tai si ma duc eu la filmele lui Tarantino Promit sa ma duc la toate. And the music, oh...the music!
Si nu inteleg de unde stiti topurile astea. De ce v-ati uita la topuri? Spune-le cinefili si da-le pace!
Da, coloana sonoră a ales-o bine, Nancy Sinatra și Zamfir, dar Kill Bill și Pulp Fiction mi s-au părut pierderi de timp.
Să mai spun că Uma Thurman se plânge că i-a rupt picioarele?
Nu ai cum sa transformi o arta intr-o drogherie. Sunt sigura ca atunci cand analizezi foarte mult, placerea se diminueaza. Cauti detalii. Sunt sigura ca studentii de la Filologie isi mai pierd din placerea cititului. Cauta matematica in scrieri. La fel si cu cinefilii. Ma intreb cum se pot bucura ei cand abia o data la vreo cativa ani apare un film cu adevarat bun in toate standardele ridicate impuse de ei?
1.Al 5-lea val
2.Salt
3.Shape of water
4. Dumnezeu pentru o zi
5. Godfather
Sunt multe dar ca s-o scurtez iti las un link.
http://www.imdb.com/list/ls000076793/
E un utilizator de pe F.L.
I-am descoperit lista de pe imdb in urma cu ceva ani.
Am vazut foarte multe filme care mi-au placut, de acolo.
Mai ar fi multe altele de mentionat. Alea sunt dintr-un gen anume.
Majoritatea thrillere psihologice.
Da, tipul chiar se uită la filme bune.
Pastrez link-ul ala la fav de ceva timp bun , am zis sa mai profite si altcineva de asemenea gusturi in materie de filme.
Am vazut de recent The Sting iar acum urmeaza Psycho (filmul), in sfarsit , daca imi place ma apuc si de carte.
Da, chiar sunt filme bune acolo, mie-mi pare rău că l-am descoperit pe Tarkovski atât de târziu.
Psycho e mult, mult prea lăudat, a făcut filme mai bune Hitchcock (cred că i le-am văzut pe toate). Mie cel mai mult mi-au plăcut The Wrong Man, Rear Window, North by Northwest și Vertigo, și să nu uit, The Lady Vanishes.
Nu inteleg ce vedeti la Tarkovsky. O idee o data la 3 ore. Scene statice. Arta, cu siguranta. Nivel de plictis: maxim! E ca si cum ti-ar placea Kant care scrie o carte de 600 de pagini si nu altul (Schopenhauer) cu idei la fel de bune si scrie 70 de pagini. Cinefilii astia...
Pentru mine nu e deloc plictisitor, ba chiar trebuiesc văzute de 2-3 ori pentru a fi înțelese. N-am văzut un film prost regizat de el și a lucrat în mare măsură cu actori amatori, nu cu ce lucrează Scorsese, Spielberg, Tarantino, sau să zicem... Guillermo del Toro (care a luat 'cel mai bun regizor' pentru o porcărie de film), doar la Kubrick am mai văzut filme la fel de reușite cu actori amatori.
Nu prea are sens...e ca și cum ai spune că de ce-mi place Eminescu care scrie 50 de strofe la o poezie bună și nu altul(oricine că aici nu prea e comparație) ce scrie 3-4 strofe.
Se vede treaba ca esti tanar si ai o viata la dispozitie. Cand timpul se comprima, alegi si bun, si de scurta durata si te doare in dorsala de actori, incerci sa prinzi ideile si placerea.
Si, ia spune...cand vizionezi un film, faci analiza pe text? Citesti review-ueilw, reinventezi Teoria lui Pitagora? Aduci idei care sa sustina teoria relativitatii? Te-am ghicit.
Explică-mi și mie ce ar trebui să văd în Pulp Fiction, poate mai trebuie să-l văd odată, plecând de la alte idei.
Nu prea am prins ironia...))
Nu stiu ce ar trebui sa vezi tu. Dar stiu ce am vazut eu: dialogul nu a fost in nici o scena pus la nimereala, mi-a placut cum John Travolta si-a facut revenirea personajului icon, care nu o mai vazusem de la Grease si pana atunci (exact cum il imaginam: jucaus, pierdut si serios in acelasi timp) - chiar mi-a placut personajul jucat de el. Mi-a placut cum Tarantino a scos in evidenta talentul lui Samuel L Jackson. Si Tarantino este un regizor viclean. Ii joaca pe actori pentru ca acestia sa-si joace personajele.
Tocmai despre asta vorbeam...cum poti sa faci matematica pe text? Nu e o judecata, este o simpla curiozitate. Mereu m-a fascinat cum unii oameni pot sa judece un film dupa tehnica sau dupa viata regizorului sau chiar dupa formele mai mult sau mai putin "econome", ca de exemplu: nu iti place un film pentru ca un studio a cumparat un actor, iar acela a jucat prost cap-coada, chiar daca filmul, per ansamblu, are o poveste destul de draguta in spate. Banuiesc ca nu intelegi ce vreau sa spun. In general, vreau sa spun ca arta cinematografica e subiectiva. Ca d-aia e o arta.
De ce un film nu poate fi judecat după tehnică? De viața personală nu vorbesc, amănuntul cu piciorul era legat de filmări, și filmul, mai bine zis filmele Kill Bill, le-am considerat la fel de proaste și plictisitoare înainte să aflu asta.
Tocmai despre asta e vorba, de tehnică. De ce unii, cu AFI în frunte, consideră Citizen Kane al lui Orson Welles cel mai bun film din toate timpurile? Nu cred că datorită poveștii legate de bobocul de trandafir...
Alt film: Shutter Island. Pe mine, povestea în sine nu m-a impresionat, ci modul în care Scorsese s-a jucat cu mintea mea de-a lungul filmului, de al cărui final nici azi nu sunt sigur. Asta numesc arta și asta a făcut filmul grozav, nu scenele de acțiune pe care le-au apreciat majoritatea.
De ce e Hitchcock considerat un maestru al cinematografiei? Iau ca exemplu Marnie, cu Sean Connery, nici măcar nu e thriller, toată valoarea filmului stă în regie, în cadrele cu roșu intens, în analiza psihologica a personajului, unul din puținele filme de la Hollywood care mă duc cu gândul la Tarkovsky.
La fel, Siberiada lui Konchalovskiy are 5 ore și pot spune că e cel mai bun film pe care l-am văzut. Putea avea lejer cu o oră mai puțin dacă regizorul renunța la toate cadrele naturale, fără acțiune, dar asta îl facea un film de duzină, nu cum l-am găsit eu, o pledoarie pentru natură, pentru viața patriarhală și un atac la adresa industrializării forțate.
La ce ar trebui să mă concentrez atunci când mă uit la un film? Eu nu înțeleg la ce te referi...pentru mine toată magia stă în regie, rar mă impresionează mai mult jocul actorilor decât regia.
Ia spre exemplu, The Perks of Being a Wallflower, un film pe care l-am gasit in lista ta. Nu-mi poti spune ca l-ai gasit magic datorita regiei. Te cred pe cuvant de cercetas daca imi spui ca ti s-a parut bun datorita povestii.
Da, sunt și filme cu o poveste bună, filme ușoare, filme de relaxare. Nici eu nu cred că tu citești filozofie sau romane de-ale lui Kafka, Dostoievski, Tolstoi sau Orwell când vrei să te relaxezi, că despre asta e vorba. Nici Papillon al lui Charriere nu-i o carte proastă, dar a fost scrisă de un amator, la fel e și la filme, arta cinematografiei stă în primul rând în regie, acolo se vede măiestria, apoi în jocul actorilor și în poveste, asta cred eu.
Deci, in topul filmelor vazute de tine, sade la loc de glorie si The Perks, un film pe care l-ai ales datorita povestii, pentru a te relaxa, pentru ca e usor de digerat. Sa spunem ca nu ti-a placut regia, nici jocul actorilor, ci povestea. Trei criterii si doar unul ia nota maxima. Mergi pe Cinemagia sau IMDB si acorzi o nota filmului. Sa spunem, 1/3 din 10, undeva la 3.5, 3 sau 4. Ca sa rotunjim. Desi, in topul tau, filmul sta in aceeasi lista cu "On the waterfront". Ambele ti-au adus un spor de satisfactie cand le-ai vazut. Matematica e clara, insa factorul de subiectivitate e mare. Arta e arta. Si aici am avut mereu o problema, cu cei care judeca filmul la fiecare zecimala. I rest my case!
Nu, On The Waterfront are 10 și ăla chiar e unul din cele mai bune filme făcute vreodată.
E un film pe care l-am notat cu 9, dar m-am raportat în primul rând la categoria din care face parte, filme despre adolescenți și la faptul că înainte văzusem porcăria aia de Lady Bird.
Nu, jocul actorilor n-a fost rău, și-au intrat bine în rol, a fost veridic, nu i-am găsit prea multe minusuri, dar nu-l pot compara cu filmele mari.
Iau un film din topul tău, la Odiseea Spațiala 2001 ți-a plăcut povestea? Asta l-a pus acolo? Eu nici acum nu sunt sigur dacă am înțeles despre ce a fost vorba în film.
Ai pus și Citizen Kane deasupra Crimei din Orient Express, deasupra Rebel Without a Case (uite, alt film cu o poveste bună și o pereche de actori foarte talentați, dar celebru mai mult datorită morții lui James Dean), a fost intriga lui Welles mai bună decât intriga Agathei Christie? Fii serioasă...
Am o vaga senzatie ca am inceput sa vorbim despre acelasi lucru...
Ceea ce voiam sa aduc in discutie sau sa aflu, ca sa fiu mai precisa, este cum poti sa judeci un film, daca e bun sau nu, cand poate exista un singur criteriu dupa care il notezi si acela, subiectiv (vazut sau analizat prin prisma ta)?
Am putea sa avem disctii lungi, din zorii zilei pana in amurg despre ce am vazut sau nu la un film. Dar de judecat, e greu de judecat. Tocmai pentru ca exista acest factor al subiectivitatii.
P.S.: Lista am facut-o pe loc fara a ma gandi la o ordine anume.
Cat despre Odiseea Spatiala... discutia in care m-as baga ar fi prea lunga. Zic sa o lasam pentru o intrebare specifica: Cum vi s-a parut filmul Odiseea Spatiala?
La mine totuși ăla nu e un top, e un istoric al filmelor văzute de când am cont pe site-ul ăla, cred că din februarie. Dacă fac un top, pun oricând filme notate cu 8 (fiindcă când le notez mă raportez mai întâi la categoria din care fac parte), deasupra celui notat cu 9. Ai dreptate legat de subiectivitate.
Discuția pornise de la Tarkovsky și Tarantino, unde rămân la aceeași părere. Tarkovsky a făcut artă, filme pe care să nu le vezi doar o dată în viață și care să ofere o emoție. Tarantino a făcut filme de box-office, pe care nu le-ai mai vedea a doua oară, dar care să umple producătorii de bani.
Adevarat ca Tarkovsky a facut arta. Tarantino a facut filme de box office, dar, ca sa iau unul din criteriile tale in calcul, daca faci o comparatie intre Tarantino si Scorsese, ambii cu filme de box office: evolutie si merit...te las pe tine sa-i compari.
La Scorsese, pe lângă filme de box-office, mai avem o sumedenie de documentare, mi-a plăcut cel mai mult cel despre viața lui Bob Dylan și niște filme cum ar fi:
The Last Temptation of Christ
Silence
Kundun
Taxi Driver
A făcut Tarantino un film precum cele 4 mai de sus?
Și am văzut Annie Hall, după cum am promis. Un film simpatic, regizat chiar foarte bine, o idee interesantă, dar departe de ce înseamnă o capodoperă.
Bravo tie! Ai inca un film vazut la activ
BloodyDress întreabă:
Smileee607 întreabă:
Crissww întreabă:
Darius50boss întreabă: