| RutAndrada_1814 a întrebat:

Va rog, cei online, daca va pricepeti:cum imi setez tastatura ca sa scriu cu diacritice romanesti? gen caciulita de la a sau virgulita de la s si t...

Răspuns Câştigător
| Miralfn a răspuns:

Start>>settings>>control panel>>regional and language options>> se deschide o fereastra unde trebuie sa alegi tab-ul Languages, apoi o casuta Details, iar apoi ai optiunea sa-ti alegi limba preferata, cauti romana si dai ok. Asta daca ai Win XP.

9 răspunsuri:
| ταξιδιώτης a răspuns:

In bara de activitati dreapta jos ai optiunea de a schimba tastatura din EN in RO

| sonya a răspuns:

Pai poti seta limba de scriere sau limba tastaturii in romana. Te duci la keyboard si se; lectezi limba. Insa cand scrii un text in word te duci la semne unde poti adauga bulinute, liniute si cauti diacriticile dupa dai add si ai undeva sa selectezi combinatia de taste sa scrii de exemplu alt+s pentru sh. si tot asa. Sper ca te-am ajutat.

| SkyNet01 a răspuns:

Buna, te duci in control panel acolo selectezi keyboard apoi itit va aparea keyboard properties apoi de acolo selectezi subcategoria language iar mai jos iti va aparea 'add' dai clik acolo si selectezi limba care vrei sa o adaugi adica romana iar apoi dai 'ok' la acea fereastra si 'apply' cea care ti-a mai ramas si asa ai adaugat limba romana la tastatura

| enamel a răspuns:

In control pannel -->clock, language and region -->region and language-->keyboards and languages-->Change keyboards...

| enamel a răspuns:

Daca nu gasesti romana, dai Add... si gata...

| andutz a răspuns:

Pe bara de jos unde este Start. in dreapta ai EN si apesi acolo si setezi RO. Diacriticile sunt pe tastele :
[
]
\
;
'
Si mai vezi tu.
Le incerci pe toate.
Daca nu iti apare in dreapta jos EN, dai click dreapta pe bara si dai la "Toolbars" si apoi bifezi "Language Bar"
Sper ca am fost de ajutor.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Încearcă să apeşi concomitent pe Shift şi Alt. Eu aşa trec pe litere cu diacritice. Ă e la [, î la ], ş la; ţ la ' â la diez etc. Încearcă şi tu pe toate tastele până le găseşti. Succes!
Te invit pe http://lecturirecenzate.ro/

| Balonashee a răspuns:

Pai intri in control panel si intri in clock, laguane, and region dupa ce intri dai region and laguane, apoi dai la keyboards and languages apoi dai pe change keyboards... apoi dai and si adaugi Romania apoi setezi pcul pe romana si merg diacriticele dar singura problema este ca ti se schimba putin tastatura

| zinzi a răspuns:

Incearca sa apesi concomitent ctrl (din stinga) si shift(tot stinga). Ar trebui sa apara in bara de jos, in dreapta, in loc de EN(engleza), RO(romana). Desigur chestia cu diacriticele merge numai in word, adica ar trebui sa ai un document word deja deschis... Daca ai schimbat si iti apare RO, gasesti literele limbii romane in dreapta:
[=ă
]=î
;=ş
'=ţ
\=â
sper ca ti+am fost de folos!