| onuticuta200312 a întrebat:

Vreau sa urmaresc serialul urzeala tronurilor si m-am uitat la primul episod din sezonul 1 cam un minut si am vazut 3 barbati pe cai si o poarta care se deschidea in fata lor spre un tunel! Imi puteti spune si mie cam despre ce este vorba caci nu-mi place sa incep sa ma uit la serialul respectiv si sa nu stiu cat de cat despre ce este vorba...Asa ca cine erau cei trei barbati? Vreau cateva informatii fundamentale!

1 răspuns:
| oprintesa a răspuns:

Buna! Aceea erau barbati ai Rondului de Noapte care incercau sa evadeze de la Zid. Zidul apara lumea ciudateniilor (copii, oameni de gheata, salbatici) de cea a oamenilor, dar este extrem de greu sa stai acolo pentru ca e tare frig mereu si viata ti-e pusa la incercare. Majoritatea sunt acolo doar pentru ca au fost obligati ( au de ales intre asta si moarte) si sunt talhari violatori etc. Zidul nu ia parte la razboiul pentru Tronul de Fier, dar casele mari din Westeros si Dany Targaryen, da. Daca stai pe Tronul de Fier teoretic esti conducatorul celor 7 regate, teoretic. Si meritaaaa mult. Uita-te. Desi cartile sunt chiar si mai bune. haha