Încearcă Vampire Knight. Este un anime romance condimentat cu dramă. Dacă îți place și genul supranatural pe lângă romance și dramă, el este ideal pentru tine.
Mai ales sezonul 2, este bestial.
Uite ceva gen comedie și romance. Aici nu se salvează niciun unul, dar printr-o alianță rămân împreună și ajung să se iubească. Gen, el e cel mai bun prieten cu tipul pe care ea îl place, iar ea e cea mai bună prietenă cu tipa pe care el o place. Anime-ul ăsta se numește Toradora și este chiar drăguț și adorabil, are o ușoară dramă, dar vei râde cu lacrimi la Toradora.
Și Akatsuki No Yona este un anime foarte reușit din punctul meu de vedere și este romance, dramă și istorie.
Este vorba despre 3 prieteni din copilărie, 2 băieți și o prințesă. Prințesa se logodește cu unul dintre ei când crește, dar acela o trădează și îi omoară tatăl ca să conducă el regatul. Între timp, prințesa și al doilea băiat, prieten din copilărie, lucrează împreună pentru al da jos pe fostul logodnic trădător și între timp se îndrăgostesc unul de celălalt. Este super drăguț și unele scene din anime-ul ăsta nu le pot uita niciodată.
Iar ceva supranatural, dar din punctul meu de vedere este în top 3 anime-uri preferate, pur și simplu îl ador și l-am văzut de 3 ori. Uni spun că l-au văzut în copilărie, sau ceva de genul, dar eu l-am văzut târziu, la 14 ani și pot spune că nu regret nici măcar o secundă că m-am uitat la 193 de episoade+4 filme. Da, ai auzit bine, ăsta este un anime lung, dar pe care l-aș putea vedea oricând fără să mă plictisesc de el. Avem demoni aici, în loc de vampiri. Și acțiunea se petrece în cele mai multe episoade, în feudalism. Este vorba despre InuYasha. Un anime drăguț, care deși are și câteva teme, usturătoare sau întunecate, se conturează atât de bine cu romantism și dramă.
Este vorba despre un semi-demon câine (jumătate om și jumătate demon câine) pe nume InuYasha care "trădat" (vei vedea dacă urmărești anime-ul de ce am băgat ghilimele) acum 50 de ani de fosta lui iubită și înviat de o elevă din lumea modernă de 15 ani, caută să devină un demon adevărat cu ajutorul unei bijuterii blestemate( Giuvaierul Sacru) ca să devină mai puternic pe dinăuntru. (nu o poate uita pe fosta)
Kagome, căci așa o cheamă pe cea care l-a înviat, sparge din greșeală bijuteria asta și împreună sunt nevoiți să caute prin toată Japonia Feudală fragmente de cioburi înainte să pună mâna pe ele demonii răi care vor putere. În călătoria asta ei devin prieteni, ambi se îndrăgostesc unul de celălalt, doar că relația lor nu poate evolua bine din cauza obstacolelor care le apar în cale.
1) Apare fosta iubită a lui InuYasha, care dorește să se răzbune pe el și din păcate InuYasha încă mai este îndrăgostit de ea. Deci deveni un triunghi amoros foarte dur? Pentru că InuYasha mereu o alege pe fosta...
Fanii acestui anime(sunt foarte mulți fani din alte țări, în România nu-i așa apreciat anime-ul ăsta) sunt împărțiți în 2 grupe. Cei care țin cu Kagome (printre care mă aflu și eu) și cei care țin cu fosta lui InuYasha pentru că se descoperă că aparențele înșeală și ea nu este chiar așa de rea cum părea la început. Eu însă o urăsc...; D
2) InuYasha este tentat să aleagă puterea Giuvaierul Sacru, mai mult decât iubirea și partea lui umană.
Dar sfârșitul mi-sa părut genial, cred că cel mai reușit sfârșit văzut de mine până acum. Totul se termină cu bine.
Și dacă îți place și genul horror, poți încerca Elfen Lied? Nu știu sigur dacă îți va plăcea, e plin de nuditate și sânge, dar într-un fel sau altul fata este neajutorată, iar băiatul o ia la el acasă. Plus că se dezvoltă și o poveste de dragoste între cei doi, dar la fel ca și la Guilty Crown (l-am văzut și se află în top 10 anime-uri preferate) cei doi nu prea apucă să își trăiască povestea de dragoste și finalul nu este deloc... așa cum te aștepți să fie la început, este cam sec și plin de "bănuieli" să zicem. Finalul nu mi-a plăcut nici mie, dar mi-a plăcut anime-ul.
Cam astea ți le-aș putea eu recomanda, pentru că mi-se par cu adevărat romance.
Mhm, si eu voiam la un momentdat sa dau de un anime cu yuri lolicon sau yuri yandere, dar japonezii pur si simplu nu au venit inca cu astfel de concepte. La fel pentru ce ai spus tu, ca in viziunea japonezilor de romanta, mai mereu e fata care salveaza un baiat si ala ramane cu ea chit ca uneori se construieste un harem in jurul lui... Uite, pentru cateva anime romance cu actiune, incearca Bakemonogatari, Highschool DxD, Darling in the Franxx (mie nu mi-a placut, poate tie o sa-ti placa, who knows), Vampire Knight, Akatsuki no Yona, To Love-Ru, Haruhi Suzumiya (personal favorite), Grisaia no Kajitsu. Nu sunt exact conceptul pe care il cauti, dar majoritatea sunt mai bune ca Guilty Crown.