anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce profil sa aleg dintre: Mate-Info - Intensiv Informatica, Mate-Info - Intensiv Engleza, Stiinte ale Naturi(fara intensiv) si Stiinte ale Naturi - Intensiv Engleza. Mentionez ca orele mele preferate sunt:
1. Fizica
2. Chimia si Informatica
3. Matematica, Geografia si Engleza
4. Biologia
Funda.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Dacă ai foarte mult pământ poate ar fi indicat ceva profil biologie, iar în caz contrar mate-info.
Chestia cu intensiv engleza cred că nu își are rostul, că la intensiv engleză cred că vei face multă literatură engleză și alte prostii inutile în viață, de limbă engleză cum ar fi etimologie șamd.

31 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Deci merită să faci la liceu ceva cu multă biologie, dacă vei moștenii suficient pământ / teren, dar în caz contrar nu merită și vei merge la Matematică informatică.

Intensiv „ Engleza", este o prostie, că ție îți trebuie „ o engleză generală" și o „ engleză specială " sau „engleză de domeniu", legată de anumite meserii.

Medicii trebuie să știe engleza pentru medici, inginerii engleză pentru ingineri șamd.
Dar nu trebuie să te intereseze : geografia, istoria sau cultura unor țări unde oamenii vorbesc engleza.
Sau engleză comparată și dialectologie sau prostii de astea.
Același cuvânt românesc are n traduceri și m pronunți, în funcție de dialectul de engleză utilizat.
În România se cam învață engleza britanică, dar în zona SUA - Canada sunt vreo 3-4 dialecte de engleză și mai este și engleza din Australia și Noua Zeelandă, care diferă de restul dialectelor de engleză.
Mai sunt și variantele de engleză din fostele colonii, care sunt foarte influențate de limbile locale.

Și cu engleza „ de domeniu sunt probleme", că fiecare își redactează articolul în engleza lui, și dacă vrei să traduci ceva de specialitate, ai probleme.
Deci poți învăța tu, engleză, cât vrei tu, dar fără „ engleză intensiv ", de care nu ai nevoie.
Dacă vei vrea să te stabilești să zic, în Noua Zeelandă, va trebui să înveți engleza de acolo, și nu engleza britanică sau o variantă de engleză din continentul Nord American.

Dacă nu ai să moștenești terenuri, răspunsul este Mate- Info, dar fără intensiv engleză.

| anonim_4396 explică (pentru MMihai):

Sunt inca cam nehotarat, intre Mate-Info - Intensiv Info si Stiinte ale Naturi - Intensiv engleza, voi lua in considerare si raspunsul dumneavoastra. Am vrut sa aleg Stiinte ale Naturi - Intensiv engleza pentru ca acolo am 5 ore de fizica(dintre care presupun ca 2 sunt optionale, dar sunt impuse de catre scoala), dar profesori mi-au recomandat Mate-Info.

| MMihai a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am făcut liceul și facultatea în vremea lui Asasinatu și apoi am lucrat în industrie.
Trebuie să vorbești cu profesori de : fizică, matematică și chimie care predau acum la licee, că ei cunosc mai bine decât mine, situația, din liceele de acum.

| MMihai a răspuns (pentru anonim_4396):

Aplicând metode și metodologii de modelare și simulare matematică, deci folosind multă matematică și utilizând calculatoare foarte puternice, și știind să lucrezi foarte bine cu ele, se reduc cu mult costurile de realizare ale produselor mai noi și mai performante, pentru că se fac mai puține experimente și mai puține prototipuri, pentru realizarea respectivelor produselor noi.

| anonim_4396 explică (pentru MMihai):

Varul meu a facut un liceu cu profil Mate-Fizica, acum multi ani, ce s-a intamplat cu profilul Mate-Fizica?

| MMihai a răspuns (pentru anonim_4396):

Acum circa mulți ani an făcut un liceu care era așa clasa a 9a era la fel pentru toți. Din clasa a 10 a se despărțea realul de uman. Tot din clasa a 10a se înființau și clasele speciale. Eu am făcut clasele a 10a, a 11a și a 12a, la o clasă specială de fizică, liceul se numea Nicolae Bălcescu. După 1989 scârbelor, le-a puțit numele Nicolae Bălcescu și au desființat liceul. În același local funcționează astăzi, un rahat numit „ Colegiul Național Sfântul Sava ".

| MMihai a răspuns:

Scriu „ Număr ore fizică Liceu "și dau căutare cu Google
http://www.tpu.ro/......a-ce-dati/
http://www.edu.ro/index.php/articles/8622

M-am pierdut pe acest site!

| MMihai a răspuns:

Nemernicul Gunoi de la Cluj Marga - că atâta mai produce Clujul numai gunoiae --a distrus învățământul Românesc, micșorând fantastic numărul de ore la disciplinele realiste precum și cantitatea de material predată la aceste discipline.
Dacă nu ești un nemernic care să vrea să se facă popă, trebuie să cunoști: matematică, fizică, chimie iar pentru calcule trebuie să cunoști să lucrezi cu calculatorul.
Biologia este și ea necesară și de asemenea și niște noțiuni de economie și de legislație.
Dacă ești fizician sau inginer tot trebuie să cunoști foarte multă matematică și ca să știi să faci calcule complexe ai nevoie de a știi să lucrezi cu calculatorul.
Dacă vrei să te îndrepți spre un domeniu ingineresc sau spre fizică trebuie să faci, zic eu, Matematică -Informatică.
Interpretarea rezultatelor unor experimente și experiențe complexe de fizică avansată, nu se poate face decât cu calculatorul.
Că la un profil se face o oră în plus sau în minus nu mi se pare foarte important.
Citeam într-o revistă de specialitate, că făcând și folosind, modelare și simulare matematică și evident și calculatoare, au reușit să reducă mult numărul de experimente reale, cea ce a scăzut mult și timpul și costul fizic, al respectivei cercetări.

| MMihai a răspuns:

Eu am făcut clasa a noua la H, deci erau în jur de 37-42 de elevi într-o clasă și erau 8 clase a 9a. În clasa a zecea au făcut speciala de fizică și a fost un examen că erau mai mulți doritori decât locuri și primii 40 ai intrat la speciala de fizică, care s-a numit a 10 a I, și erau elevi din toate clasele. La insistențele unor părinți au făcut și o clasă specială de matematică, despre care noi nici nu am știut, cei de la speciala de fizică, și au dat un examen de matematică și primii circa 40 au intrat la speciala de matematică, care s-a numit a 11 a H, și erau elevi de la toate clasele, mai puțin cei de la clasa de uman și de la clasa specială de fizică. Ca să îmi bat joc de diriginte, care era profesor de fizică m-am certat cu el, că de ce nu ne-a spus de clasa specială de matematică și de examen la matematică, că ar fi trebuit să ne spună și nouă despre asta, că așa era corect.
Am terminat până la urmă clasa a 12a I, speciala de fizică. La Bac pentru că făcusem speciala de fizică am fost obligați să dăm examen la fizică. Cei din clasă au zis că vor să meargă la bere după examenul oral de fizică. Pentru că făceam gălăgie pe sală a venit profa ce biologie, „ că am fost sancționați să dăm examen de bac la biologie", dar noi nu pregătisem un asemenea examen. Nu mi-a convent că eu luasem 10 la fizică. În clasa noastră era băiatul directoarei și el s-a înfuriat groaznic de ideai să dea examen nepregătit (măcar 2 zile), la biologie. El s-a dus a deranjat comisia de examen de fizică și a spus că este inadmisibil așa ceva, și că nu pricepe cum de s-a ajuns la un asemenea abuz, și i-a sfătuit pe ceilalți cum termină să fugă din liceu. Șeful comisiei de fizică era un conferențiar de la politehnică și a spus că să nu protesteze, că oricum el nu va admite înlocuirea notei de fizică și a examenului de fizică, cu examen de biologie, că este un dosar de circa 100-150 de pagini pe care nu l-a mai citit cu normele de examen, că o să vadă despre ce este vorba, că este ceva ciudat dar că nu comentează, pentru moment.
După ce s-a terminat examenul de fizică de la clasa noastră, au venit toți din comisia de la fizică, la cei de la comisia de biologie, să întrebe despre ce este vorba. Singurul care a priceput, a fost dirigintele care a pus întrebarea „ ce note au luat elevii mei la examenul de bac la biologie. ". Șeful comisiei de biologie foarte serios a citit numele elevilor și notele obținute, și că acolo unde a oscilat între 8 și 9 sau între 7 și 8, i-a mai pus să tragă un al doilea bilet. Că un singur elev a luat 6 cea ce implică că a luat bacul și că restul sunt note de 7, 8, și 9 nefiind nici o notă de 10. În timpul ăsta au venit niște eleve de la B care au afirmat că au dat examen la fizică, dar că au înțeles că au fost trecute din greșeală că trebuie să dea bac la biologie, că nu au pregătit examenul de biologie, dar că mai bine să susțină și pe ăsta, decât să piardă examenul, prin ne prezentare la examen.
Șeful de la biologie le-a spus că va merge să vorbească cu cei de la comisia lor de fizică și să taie de pe listă pe cei care au dat examen la fizică, că nimeni nu dă examene în plus, că a fost o greșeală de liste. Că dacă vor neapărat pot să dea examen la și biologie că ei i-au așteptat pe ei, să dea examen la biologie.
Fetele au spus că nu dau examen nepregătit, că ce să râdă de ele, că nu știu.
Le-a întrebat cum se numesc că tot lipsesc 3 de la clasa lor.
Astfel a aflat, că cele trei care lipsesc au dat bac la chimie.
Că merge să vorbească și cu cei de la comisia de chimie.
I-a spus colegului lui de comisie, să facă un proces verbal, că au fost întocmite greșit listele de examen și că se duce să ia notele de examen de la comisiile respective.
Șeful de comisie de la fizică l-a întrebat, ce a fost asta?

El a răspuns:
„ Niște liste făcute aiurea și un pariu pe o sumă mare, pierdut în fața unei profesoare de biologie, de la un liceu din București."
Profesoara de biologie, a spus că ei nu îi datorează nici un ban.
Că nu știa ce să facă ca să blocheze comisia de examen, că nu s-a gândit, că au fost încurcături de liste.
Șeful de la Biologie a continuat să explice :
„ Că elevii au fost foarte neatenți și examinarea trebuia să fie în 2 zile diferite, dar f mulți nu au înțeles și s-au prezentat la examen cu o zi mai devreme, și dacă au vrut să fie examinați mai devreme, li s-a permis asta.
Că nu s-au prezentat foarte bine la examenul de biologie foarte mulți.
Că nu a putut să dea în prima zi decât un număr f mic de note de zece, respectiv numai 2 note de 10.
Că profesoara s-a justificat că cei mai conștiincioși elevi ai ei la biologie sunt : la B, la speciala de matematică și la cea de fizică.
Dar că cei de la speciala de fizică vor susține cu toții examen la fizică, și nu la biologie.
Pentru că cei de la speciala de fizică deranjau alte clase i-am pus să dea examen de biologie, că îi așteptam pe cei de la B, care nu veneau și câțiva întârziați, care au crezut că examenul va ține ca în prima zi, până spre orele 17.
Pentru un examen nepregătit de loc, s-au prezentat acceptabil, cei de la clasa de fizică.
După ce s-au văzut cu note de la 7 în sus, au refuzat să tragă al doilea bilet. Unii au tras și al doilea bilet și chiar și al treilea.
Cel notat să zic, cu 6 de fapt a vorbit câte ceva la fiecare subiect, s-a autoapreciat de 7 și după aia nu a mai vrut să răspundă, dar s-a autoapreciat de 7, când merita ceva între 6 și 6, 50, dar pentru că nu a vrut să mai răspundă cu toate că mai știa, s-a considerat 6, că a spus :
„ Că nu este voie, să te pună, să dai un examen, pe care nu l-ai pregătit, că este o aiureală totul ".
Dacă inițial au crezut că este o mizerie sau un abuz, o nebunie, după asta s-au gândit că dacă legea spune să dai bacul la trei materii, nu există să dai bacul la 4 materii.
Și ne-au apreciat ca fiind un fel de oameni nebuni.
Că un fost elev a specificat, că ori este o joacă ori o lipsă de sănătate mintală, dar dacă era joacă, trebuia anunțată de la început, ca joacă.
Da a fost o joacă dar neștiind dacă cei 8 care lipseau vor venii sau nu nu am putut spune asta.
Nu avem probleme de sănătate mintală și știam că nu ai voie să ceri unui elev, să dea un examen nepregătit.
De altfel nu au venit toți de la clasa de fizică ci numai 15.
Se pare că restul au plecat imediat din liceu, că nu era nimeni pe sală, în afara celor care urmau să intre la examen, și care se mai uitau pe diverse cărți sau conspecte. Dar că totuși au fost și elevi de la alte clase, că erau peste 60."
Eu care eram lângă el, i-am spus că s-a făcut o planificare greșită și au fost puși prea mulți în prima zi și cei care și cei care au preferat să se prezinte în ziua următoare au dat examenul o dată cu noi.
Șeful comisiei noastre de fizică i-a spus „ că nu înțelesese cum este cu înlocuirea examenului de fizică cu cel de biologie, dar că dacă a fost o joacă, nu are ce să mai zică."
La acel examen joacă de biologie, eu am luat ceva între 8, 50 și 9, dar la examenul pregătit de fizică obținusem 10, și nu îmi convenea înlocuirea unui 10 cu o notă inferioară. După ce a ieșit din clasă șeful comisiei de biologie fetele de la B au vrut să fie și ele examinate la biologie, dar fără să li se consemneze în acte nota la biologie. Celălalt membru din comisia de biologie a spus că nu vor fi examinate la biologie dacă au dat examen la fizică și că îl așteaptă pe șeful de comisie cu confirmarea.
Că ce au putut spune cei de la speciala de fizică despre acest ciudat examen de biologie și despre examinatori nu mai zice!
Dar că îmi spune ceva că nu am nici o șansă să intru la Pictură dacă am luat 9 și 9 la română, 10 și 10 la matematică și 10 la fizică la bac.
Că după răspunsurile mele nepregătit la bacul de biologie el mi-ar fi dat 9.
Că nu știe cum pictez dar că ăia de la liceul de arte plastice, nu învață nimic. Că ei fac numai desen, pictură, sculptură și de astea.
Că în urmă cu un an a fost la examenul de biologie la liceul lor și că noi ne-am prezentat catastrofal, dar că ăia nu știau nimic.
Că are o fată studentă la politehnică și a încercat când era ea elevă să o mai ajute și supărat că ăia nu știau nimic i-a întrebat niște lucruri de matematică și de fizică dar nu știa nici unul nimic, la o clasă de real.
Că fata lui a dat la grafică și nu a intrat, că a făcut contestație și că lui i-au părut mai proste lucrările celor admiși.
Că ea nu a învățat așa bine ca mine, că a desenat mult.
Că eu în loc să desenez am stat și am învățat, deci nu am desenat și șansele mele sunt și mai mici decât erau ale fetei lui, care nu ș-a pierdut atâta timp cu învățatul.
Nu l-am ascultat...
În final, am intrat la Facultatea de Fizică, și ulterior am lucrat numai în industrie.
Au fost făcute multe modificări în învățământul preuniversitar atât înainte de 1989 cât și ulterior.
Nu știu ce a făcut vărul tău, acum este important, cea ce faci tu.
În următorii 6 ani se va mai schimba totul, cel puțin o dată, că legea învățământului a lui Funeriu este o mizerie.
Ce este aia clasă zero?
Este o mizerie, dar asta este alt ceva.
șamd

| AnimeChu a răspuns:

Păi eu una ţi-aş recomanda Mate-Info, intensiv Engleză, ca să ai o gamă cât mai largă de ore. Oricum o să ai fizică, chimie şi probabil şi biologie la greu.
Succes cu evaluările naţionale :3

| anonim_4396 explică (pentru AnimeChu):

Dar de ce nu Mate-Info, intensiv Info?

| AnimeChu a răspuns (pentru anonim_4396):

O să ai, dacă nu mă înșel, 4 sau 5 ori de informatică și mai puține ore de engleză. Mă refeream la faptul că, pe profil cu intesiv engleză, vei face şi o limbă străină destul de mult şi nu vei fi tot timpul fixat pe materii reale.

| anonim_4396 explică (pentru AnimeChu):

Dar imi plac materiile reale in special fizica.

| AnimeChu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, mi-am dat seama *deşi nu prea îmi dau seama cum, având în vedere că eu o să dau pe filologie*
Hmm... fizica. Păi şi dacă mergi pe mate-info intensiv engleză, fie pe mate-info intensiv informatică, va fi acelaşi număr de ore de fizică, dacă nu mă înşel. Însă oricum, sunt destul de sigură că aşa e, deoarece am fost şi eu interesată de profilul acesta.

| kttlyne a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti,dar trebuie sa stii informatica bine, si intra 12 o sa faci multe ore de info

| kttlyne a răspuns (pentru MMihai):

Nu e adevarat. La intensiv engleza nu faci literatura multa, faci gramatica si se lucreaza dupa culegere de nivel B1, care intra 10 e de nivel C1, parca, si te pregateste pentru examene cum e campbridge-ul.

| anonim_4396 explică (pentru MMihai):

Deci ce ar fi mai indicat preferintelor mele: Mate-Info Intensiv Informatica sau Stiinte ale Naturi?

| MMihai a răspuns (pentru anonim_4396):

Este o vorbă că „ochiul stăpânului îngrașe vita ", deci dacă vei avea ca adult mult pământ, ca să se justifice să faci ceva legat de creșterea animalelor : zootehnie, medicină veterinară sau de creșterea plantelor : agronomie, horticultură, mașini și utilaje agricole, energetică neconvențională --pentru asta nici nu îți trebuie biologie, ci chimie dacă este ceva de produs biogaz sau matematică și fizică dacă este vorba de ceva eolian sau solar -- etc

( http://ro.wikipedia.org/wiki/Horticultur%C4%83
Horticultura este un complex de științe biologice aplicate, care studiază cultura și ameliorarea pomilor și arbuștilor fructiferi, viței de vie, legumelor și florilor precum și vinificarea strugurilor și tehnologia prelucrării produselor horticole.
Etimologie Cuvântul horticultură este compus din două cuvinte latinești: hortus care înseamnă grădină, și cultura care înseamna a cultiva.
Ramuri ale horticulturii
Pomicultura
Viticultura
Oenologia
Legumicultura
Floricultura
Arhitectura peisageră
Dendrologia
http://ro.wikipedia.org/wiki/Oenologie
Oenologia sau tehnologia vinului este știința care se ocupă cu studiul și metodele de preparare, condiționare și păstrare a vinurilor și a produselor derivate din struguri, must sau vin în scopul realizării unor produse finite conform cerințelor pieței.
Cuvantul "oenologie" are proveniență grecească oenos, care înseamnă vin și logos, care înseamnă vorbire, iar în sens mai larg se poate traduce "știința vinificației".
În România această disciplină se studiază la facultățile inginerești de profil agricol și industrie alimentară cum sunt: Horticultură, Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (TPPA), Ingineria Produselor Alimentare (IPA) sau altele de profil.
DENDROLOGÍE f. Ramură a botanicii care se ocupă cu studiul arborilor. [Art. dendrologia; G.-D. dendrologiei; Sil. -gi-e] /

| MMihai a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă ai foarte mult pământ poate ar fi indicat ceva profil biologie, iar în caz contrar mate-info.
Chestia cu intensiv engleza cred că nu își are rostul, că la intensiv engleză cred că vei face multă literatură engleză și alte prostii inutile în viață, de limbă engleză cum ar fi etimologie șamd.

| pulx a răspuns:

Eu dau la Teologie dar ce ti-as recomanda mate info ca daca astea is plac.

| Mihaii24 a răspuns:

Du-te la stiinte ale naturi.Iti recomand asta. Celelalte...eh..cam greu.

| anonim_4396 explică (pentru Mihaii24):

Si ce daca e greu?

| Mihaii24 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum adica si ce daca? Sa iti consumi toata adolescenta numai invatand din greu ca sa poti sa te faci un contabil de nimic? rolling on the floor)))

| anonim_4396 explică (pentru Mihaii24):

Nu vreau sa fiu contabil, anul trecut gandeam la fel ca tine, imi ardea doar de distractii, dar acum mam maturizat mult.

| BogdySS a răspuns:

Mate-Info, intesiv Informatica deoarece sunt de parere ca vei putea alege o cariera in domeniul IT stabila si bine platita.

| SanAndreasMegaFan a răspuns:

Intensiv Engleza ca engleza e cea mai usoara ca oricum engleza o inveti si din filme

| anestiuta a răspuns:

Salut. Eu sunt in clasa a 11. a la mate info intensiv info. Am 7 ore de informatica pe saptamana (in a 9. a si a 10-a ai doar 4-5), 5 ore de matematica si 3 ore de fizica. Daca este clasa de acord, puteti pune inca un optional de fizica din clasa a 11-a, sau chiar 2 ( eu am deja unul, deci ai putea ajunge la 4 ore). Daca alegi engleza intensiv, o sa ai pana la 6 ore de engleza, dar o sa ai doar 2 de info, ca si cei de la stiinte ale naturii. La mate-info dai teza la mate, rom., info si o stiinta la alegere (plus engleza daca esti pe intensiv). La stiinte ale naturii dai tot la 4 materii (in loc de info mai pui inca una din stiinte- chimie, bio sau fizica). Sincer, e mult mai multa matematica la profilul meu, asa ca trebuie sa te gandesti bine. Ce vrei? Medicina (prea putina fizica si mate, deci stiinte ale naturii). Politehnica ( ai nevoie de fizica si mate, apoi si de informatica la greu). Eu spre exemplu dau la medicina, iar in 6 ore de info invat la bio sau chimie, dar altii pot lucra la fizica, mate si info. Aici depinde de profesor. Iti urez MULT SUCCES! Crede-ma, orice profil este bun, doar sa nimeresti profi OK si sa ai pofta de invatat.

| anonim_4396 explică (pentru anestiuta):

Nu vreau nici medicina nici politehnica. Chiar poti alege 2 optionale? Am vazut orarul de la un liceu din orasul meu: Sunt 2 profile de Stiinte ale Naturi, unul are 3 ore de fizica iar celalalt are 5 ore de fizica, asta inseamna ca cele 2 in plus sunt optionale?

| anestiuta a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu siguranta, in mod normal au doar 3 ore de fizica. Oricum in clasa a 9-a si a 10-a toate au acelasi numar. Daca cei la care te-ai uitat tu si au 5 ore sunt doar mate-fizica, iar ceilalti sunt si bilingv, ai gasit problema. In clasa a 11-a, in mod normal, oricum se baga un optional de fizica la profilele astea (numai sa nu fii bio-chimie). Sunt licee la care elevii pot alege 4 optionale. Pot sa le puna pe toate de info, sau unul de mate altul de chimie...intelegi tu. Acum trebuie sa intrebi cum este acolo unde vrei sa dai tu si sa te rogi sa ai o clasa careia sa ii placa fizica (si un prof bun). Apropo...nimeni nu a zis nimic de geografie. O sa ai o singura ora din pacate.
Colegii mei au uitat de optionale, asa ca ne-a pus scoala: mate, info, info si fizica laughing(Dar asta in clasa a 11-a). In rest, am avut mereu 3 ore de fizica (crede-ma ai timp sa rezolvi probleme incontinuu, se face materia lejer, am avut un coleg care a fost la nationala mereu din clasa a 9-a). Totul depinde de tine si, din pacate si de noroc (ar fi tare pacat sa te pierzi cu vreun incometent).

| anonim_4396 explică (pentru anestiuta):

Am uitat sa mentionez ca clasa care face 5 ore de fizica este clasa 12.

| kttlyne a răspuns:

Te sfatuiesc sa alegi clasa la care poti face fata. eu sunt mate info intensiv engleza si am 5 ore de engleza 4 de mate 2 de bio si 2 de chimie. Insa la bac, and o sa dia bacul pentru clasele de mate info la bac la mate e nivelul m1 si e cel mai greu. trebuie sa stai sa inveti si sa te si duca capul.iar la bio chimie se da m2, un nivel mediu de bac la mate. Alegerea e a ta desi te sfatuiesc sa alegi mate info desi e mai mult de invatat si mai greu e spre binele tau.

| anonim_4396 explică (pentru kttlyne):

Si cate ore de fizica faci?