Ignora orice mesaj anterior sunt crescator de Cane Corso si dresajul este unu aparte:
1. Cainele te va asculta pentru ca o va face din placere, altfel nu o va face deloc.
2. Ai rabdare si spune-i comenzile cu un ton impunator, nu il recompensa cu mancare mangaie-l si spune-i Bravo si numele lui.
3. Nu-l inva "la pas" ci Pas...trebuie comanda scurta si la subiect.
4. Cand dai comanda misca lesa, smuceste-o dar nu tare sa nu il sperii.
Daca vrei, iti dau zeci de detalii intra la id: chio_boss .....iti voi arata toti cainii mei si un clip cu caini dresati de mine!
Succes!
1.Cumpara-i o zgarda din metal cu tepi pentru dresaj si tine-l din scurt in lesa.
2. Orice caine se joaca cu coltii, dar cumpara-i un os de plastic sau o jucarie sau mingi de tenis si da-i-o lui.
3.Cam greu, dar cu o zgarda de metal cu tepi ar trebui sa te ajute, pentru ca nu o sa se mai smuceasca.
Hmm, nu stiu ce sa zic, prima data am vrut sa ii iau zgarda cu tepi si mi s-a spus ca daca ii pun zgarda cu tepi o sa ii cada parul de la gat si o sa se raneasca in zona gatului
Hmmm, am auzit ca aceste zgarzi nu sunt bune deoarece ii irita in zona gatului si o sa inceapa sa le cada parul din aceasta zona
Zgarzile astea au varf rotunjit si invelit in cauciuc pentru fiecare tep, uite un articol http://www.e-pets.ro/articole/dresaj-mersul-la-pas
In primul rand cauta pe net dog whisperer(cezar si cainii). Sau pe nat geo. O sa aflii multe lucruri interesante. Cauta si pe wikipedia sau un site de specialitate trasaturile rasei. La 5 luni inca are obiceiul de a roade, cumpara-i ceva de cauciuc si oase speciale. Iar pentru tras in lesa trebuie sa il inveti sa fie atent la tine. Poti face asta prin: il strigi, se uita la tine-il recompensezi cu o bobita/bucatica de salam. E incomod la inceput, dar va stii ca atunci cand il strigi el trebuie sa iti acorde tie atentie. De asemenea invata-l termenii " stai" si "pas". Succes.