Este un caine de familie, iubeste in mod egal.E rau cu strainii doar daca e dresat in sensul asta. Mananca ca porcu ), ideal e sa i se dea mancare pentru caini.Cam naravas de fel, daca copii sunt mici ii poate accidenta nevoit, din joaca. Putin incapatanati, al meu ma certa(latra) mereu cand ii comandam ceva. Femelele sunt mai docile.
Eu vreau mascul. De ce li se taie coada saracilor catei? E ca si cum ne-ar taia noua o mana ca asa e "la moda". Nu are nimic daca nu ii cioplesc coada si urechile, nu?
Eu n am vrut sa i tai coada,urechile nicidecum, dar e un caine care atunci cand se bucura da cu coada de toate cele, face echimoze, infectii, la 4 luni l am operat oricum.E bine sa i se taie coada pana intr o luna, se vindeca mai repede, cu el mare m am chinuit cu guleras din ala de plastic sa nu se linga sau sa si rontaie zona dureroasa.
Cand e mai mare poate sta iarna afara noaptea sau trebuie neaparat sa il tin in casa?
Si eu stau la curte, in primul an l am tinut in casa, apoi 1o ani a stat afara. Cusca bine captusita, eventual hainuta.Se simtea mult mai bine afara, in casa nu statea mai mult de 30 min.
Se dreseaza f.usor,daca esti hotarat cu el.nu mananca mult deloc.se ataseaza mai mult de unul din familie. iubeste copii.e bine sa-i tai coada ca te loveste cand e mare si se bucura.e foarte activ.eu am avut numai boxeri de cand ma stiu si n-as schimba rasa niciodata.
Animalul depinde cum il cresti, daca se obisnuieste cu oamenii. Cel mai mare dezavantaj este la rasa Boxer ca ii curg balele. Caini prosti nu exista, doar stapani incapabili. Orice animal il poti dresa daca ai rabdarea necesara.
Sunt nişte câini foarte ataşaţi de stăpâni, nu sunt foarte răi cu străinii dar ca aproape orice câine dacă-l calcă cineva pe ''coadă'' sigur nu se va uita frumos la el. Nu este pretenţios la mâncare, dar nu încerca să-i dai resturi deoarece câinii de rasă nu sunt aşa de rezistenţi ca şi câinii de stradă. Cu copiii se înţelege foarte bine, îi plac copiii. Sunt câini inteligenţi, atenţi, cu o bună concentrare şi disciplinaţi. Cu un dresaj ferm şi consecvent început la vârste fragede pot ajunge la rezultate foarte bune.
Asemenea majoritatii cainilor de tip mastiff, Boxerul este un descendent al cainilor molosoizi, originari din Orient. Rasa actuala a fost creata in anul 1890 prin incrucisarea puternicului Dog de Tibet, cu inteligentul Bullenbeisser german si cu bravul Bulldog englez. Recunoscut ca un bun atlet si un aparator neinfricat, Boxerul este un animal de companie incantator: loial, afectuos si foarte bun in preajma copiilor.
Un caine energic
Activitatea spontana a Boxerului este cu 67% mai mare decat a Bulldogului. Masa lui musculara mare necesita un nivel sporit de energie. Prin urmare, muschii si articulatiile cainilor din rasa Boxer sunt supuse unei presiuni constante.
Predispozitie la cancer si afectiuni de inima
Aceasta rasa este predispusa la afectiuni cardio-vasculare, in mod special cardiomiopatia dilatativa, care poate duce la insuficienta cardiaca. De asemenea, predispozitia la cancer este unul din principalele riscuri pentru cainii din rasa Boxer. Prin urmare, este important sa ii sustineti sistemul imunitar.
Morfologie specifica
Boxerul este o rasa brahicefalica: capul mic si lat, cu stop evident si cu bot tesit. Maxilarul inferior este mai proeminent decat cel superior, iar curbura este usor indreptata in sus (prognatism). Aceste caracteristici faciale ii ingreuneaza prehensiunea.
Cainii din rasa Boxer fac parte din grupa molosilor.Primele mentionari ale rasei dateaza din Germania secolului al XVII-lea. Boxerul a rezultat, se pare, din imperecherea molosilor cu rase germane locale, de tipul Bullenbeisserului. La sfarsitul secolului al XIX-lea s-au facut si incrucisari cu Bulldogii englezi, rezultand tipul actual de Boxer. Rasa a fost folosita de armata germana in timpul primului razboi mondial.
ASPECT:Capul usor rotunjit cu maxilare puternice, maxilarul de jos fiind iesit mai in afara celui de sus. Ochii sunt expresivi si de culoare inchisa. Urechile lasate pe lateralele capului de obicei se cupeaza dand cainelui un aspect putin mai agresiv. Pieptul este lat, puternic si de obicei cu o pata mare alba.
CARACTERISTICI: Dinamic, impetuos, dominant. Este echilibrat, calm, jucaus si sociabil, foarte fidel si profund atasat de intreaga familie a stapanului sau. Vigilent si suspicios cu strainii.Boxerii sunt alegerea perfecta pentru cei care cauta un catel plin de viata si care sa iubeasca cu adevarat oamenii.Numele de Boxer il datoreaza faptului ca se lupta cu labele din fata. Aceasta rasa a fost creata pentru paza si lupta cu taurii si s-a dovedit util si in munca de politie si militara. Sunt caini ideali pentru familie, fiind protectori innascuti cu un simt vizual ascutit, sunt recunoscuti pentru legatura speciala pe care o stabilesc fata de copii impreuna cu care adora sa se joace.Cainii din rasa Boxer au un trup vanjos acoperit de o blana scurta, neteda si stralucitoare, avand o structura atletica. Plin de incredere in sine, nu cunoaste frica este alert si este un protector innascut al caminului si al familiei.Sunt plini de energie, exuberanti, raman catei pentru tot restul vietii, avand aceeasi atitudine optimista si curioasa fata de tot ce ii inconjoara.Chiar daca o data ce inainteaza in varsta devine mai calm, asta nu ii afecteaza natura jucausa si iubitoare. In acelasi timp cainele Boxer reuseste sa aiba o atitudine demna si mandra. Va vor rasplati dragostea cu multa loialitate, fiind in orice moment dispusi sa isi riste viata daca sunteti in pericol. Cateii Boxer au o inima mare si au multa afectiune, devotament si dragoste de daruit familiei lor.
Au tendinta sa fie dominanti si agresivi cu cainii de acelasi sex.
SFATURI: Se acomodeaza intr-un apartament, dar are nevoie de multa miscare. Suporta greu frigul dar se acomodeaza bine si la curte. Cateii de rasa Boxer sunt deosebit de inteligenti si sunt usor de dresat, e important sa ii socializati de mici pentru a nu deveni agresivi.Cainii din rasa Boxer au o sanatate de fier, sunt robusti si au susceptibilitate scazuta la boli. Unele exemplare pot prezenta afectiuni dermatologice, afectiuni cardiovasculare, reumatism si hipotiroidism. INGRIJIRE:Nu va fi nevoie sa executati un periaj complicat deoarece are blana scurta, cateva minute pe saptamana sunt suficiente pentru aspectul sanatos si ingrijit al catelului dumneavoastra. Trebuie sa ii asigurati un program zilnic de exercitii fizice, deoarece are multa energie si adora sa petreaca timp in aer liber. Trebuie sa ii asigurati in permanenta o preocupare mentala prin exercitii de dresaj si jocuri care sa ii tina mintea activa. O atentie deosebita trebuie acordata igienei dentare si trebuie sa ii protejati de temperaturile scazute deoarece nu au o blana lunga care sa le confere protectie in calea intemperiilor.
UTILIZARE: Caine utilitar (politie, ghid pentru orbi), paza si aparare si de companie fiind un bun prieten cu copii
CULOARE: roscat sau tigrat. Roscatul merge de la galben clar la rosu intunecat, de preferinta rosu-aramiu. Masca este neagra. Varietatea tigrata prezinta dungi inchise sau negre pe un fond roscat. Marcajele albe sunt admise.
INALTIME: masculi =57-64 cm, femele =53-60 cm.
GREUTATE: 25-30 kg la femele si 35-40kg la masculi.
De mancat nu mancanca chiar mult ci mediu...cu copii se comporta bine mai ales daca il ai de mic, si daca ai timp zilnic sa stai numai cu el cu timpul il poti si dresa
Nu este chiar usor de dresat, insa este destul de prietenos daca ii castigi increderea. Cat despre copii...depinde. Eu nu as risca sa il las singur cu copii. Daca il iei de pui nu ai nici o problema insa daca este mai mare este mai complicat.
Deniissel întreabă: