| simonamaria a întrebat:

Acum 2 zile am dat pastila de deparazitare catelului si acum imi vomita de o jumatate de ora intruna! Va rog ajutati-ma.ce sa fac? e normal s avomite la 2 zile dupa pastila? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| kissyou a răspuns:

Depinde ce pastila, daca i-ai dat pastila de aia dulce pe care o mananca el singur nu e buna ca si eu i-am dat o data la al meu si tot asa a vomitat.Dar daca i-ai dat pastila normala nu e de la ea probabil ca a mancat mai mult ca de obicei sau a mancat ceva ce nu trebuia.In mare parte nu pare ceva grav dar ca sa fi tu sigura ai putea sa il duci la veterinar:*

4 răspunsuri:
| Andr3 a răspuns:

Nu,nu este normal. Poate ca vomita de la altceva, poate a inghitit ceva aiureea sau a mancat prea repede si i s-a aplecat (cateaua mea mai face uneori asa ).Eu stiu ca trebuie sa iti dea 4 pastile deparazitare, doua i le dai intr-o zi, doua la o saptamana (depinde ins de varsta ). Cateaua mea are 2 ani si ii dau din 4 in 4 luni, pana la un an i dadeam cate 2, acum cate 4 cum ti-am zis si nu a vomat niciodata.Nu cred sa fie pastila problema, s-a si dizolvat de atunci.Du-l la medicwinking

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ce antiparazitar i-ai dat? Pratel? Sunt catei care nu suportă orice antiparazitar intern fiindca au un organism mai sensibil, fac o alergie urată. Vezi ca antiparazitarul intern este de mai multe feluri, data viitoare iti recomand sa-l schimbi, sa nu-i mai dai acelasi si sa-i spui medicului ca i-a fost tare rău de la el. Exista si din alea mai scumpe pentru caini mai sensibili. I-ai dat cantitatea care trebuie? Te-a intrebat medicul vet cate kg are catelul? Ai stiut exact sa-i spui? Dar, daca era de la pastilă, trebuia sa-i fie rău imediat după, ori la cateva ore distanta. Dar au trecut doua zile! Esti sigura ca de la pastila? De atunci e molesit, la cateva ore dupa ce a administrat-o? De atunci ai observat schimbarea? Are si diaree? Sfatul meu este sa-l suni ACUM pe medic, dar daca n-ai numarul personal si nu te poata ajuta, du-te la altul care are program non stop sau care se ocupa de urgente la orice oră. Nu-l lăsa asa până mâine asa ca poate muri. Poate are o indigestie, a mâncat ceva care i-a cazut greu la burtică. Vezi daca vrea vrea sa manance carnita de pui slaba, telemea nesarata (deloc nesarata!), cas, urdă. Cat timp are catelul? Cateva luni? Inca ceva: alege un medic cu experienta in munca, nu tinerei de 30 ani, abia iesiti de pe bancile facultatii.

| BlackDarkAngel a răspuns:

Du-l la veterinar si asculta sfatul medicului! S-ar putea sa fie normal, daca nu este obisnuit cu pastilele, dar poate este o problema mai delicata si cel mai bine este sa te duci la un doctor veterinar cu catelul, nimic nu este mai bun pentru sanatate decat medicul!

| isakaratista a răspuns:

Nu cred. Du-l repede la veterinar va stie sigur ce e de facut.Dar pastila nu i-a prins bine! IDaca veterinarul ti-a recomandat-o ar trebui sa ii spui reactile si poate te va trimite la unul cu mai multa experienta