Buna.
Cateaua il linge? s-ar putea sa aiba nevoie sa isi faca nevoie ( puii de acteva zile nu pot sa isi faca singuri nevoie, trebuie stimulati - daca cateau nu ii stimuleaza, incerca tu, cu o discheta demachianta sau cu fata sterge-l la fundulet, sau pe unde face pipi pana isi face nevoile).
Sper ca nu stau pe gresie, sper ca au pe ceva gros sa stea.
Daca nu isi revine ( abdomenul nu se dezumfla), atunci te-as sfatui sa te duci cu el de urgenta la veterinar.
Nu sta pe gresie statea intr-o ladita cu un covoras pe ea, oricum acum sta in casa langa calorifer...Ba da il linge si am vazut ca si-a facut si nevoile.Dar burta tot nu ii scade si mai ales incercai de nenumarate ori sa il fac sa suga, dar eu i-o bag ea si-o scote.Si spre deosebire de acum cateva ore misca mai bine, dar ma speriasem foarte tare pentru ca atunci cand o luam in mana nu misca deloc, nici capul nu si-l mai putea sustine.Dar acum vad ca mai merge putin, dar tot nu vrea sa suga
Da si-a facut si nevoile
Asi putea sa ii mai fac ceva, in afara sa il duc la veterinar?
Incerca sa mai stimulezi si tu, sau pune puiul langa mama, sa il linga, asta cand vezi abdomenul asa tare, mie mi-a murit acum vreo 13 ani un puiut de la cateau mea pentru ca nu stiam ca trebuie stimulat. dar daca abdomenul umflat persista si dupa ce isi face nevoile, te-as ruga sa te duci cu el la un veterinar, alta e cauza si la fel si tratamentul.
Burtica oricum nu o are tare o are moale, dar cred ca cea mai mare problema e ca nu suge si ca nu prea misca
Nu prea ai ce sa ii faci, decat sa astepti. Daca nu suge aproape deloc, poti sa ii dai cu seringa ( fara ac) laptecaldut cu 1, 5 % grasime si apoi musai trebuie stimulat dupa cateva minute, dar asta doar daca nu mananca aproape deloc, laptele matern e net superior celui de vaca si are nevoie doar de cel de la mama.
S-ar putea sa aiba si vreo boala, doar medicul o sa iti spuna exact dupa un control.
Dar are doar 7 zile, e asa firv si mic.La un asemenea catel nu cred ca are ce sa ii faca veterinarul, nu i se poate da pastile, injecti, nimic. Timpul va decide, eu tot zic ca daca are burta mare nu ar vrea sa mai manance
Are ce sa ii faca, poate sa ii faca si injectii dar si pefuzii daca este necesar.