Nu e momentul potrivit pentru un animalut in casa cu bebe. Adica pe langa toate sfaturile pe care ti le-au dat ceilalti care au raspuns, eu motivez asta prin faptul ca un copil nu stie sa se poarte cu un animalut. Gandeste-te cat il va chinui pana va intelege ce face. Il poate rani grav. Era acum cateva zile o intrebare daca un copil de un an ii poate sparge capul unui catel... Si toata lumea a zis ca da. Doar nu vrei sa pateasca si catelul tau la fel. Gandeste-te si la aceste aspecte, la ce implica a avea un catel, nu doar la faptul ca iti doresti si atat.
Pana nu face fratiorul tau 7-8 ani sa-si dea seama ce inseamna un animal si sa nu-i faca rau, nu te sfatuiesc sa-ti iei catel. Poti incerca un papagal, o testoasa, pesti, hamster. Ceva ce nu se plimba prin casa si e la indemana copilului. Eu zic ca cea mai buna varianta e pesti sau testoasa. chiar nu e niciun pericol.
Nu cred ca-i momentul potrivit pentru a aduce un animal in casa.
Si nu pentru ca ar imbolnavi copilul. Eu sunt pro animale in casa in care cresc copii.
Dar nu e recomandat acum un pui de catel, care necesita atat de multe ingrijiri.
Parintii tai nºau timp acum sa se ocupe si de educatia unui catel, iar tu singura nu poti.
Ia in calcul ca, un catel nu sta singur in casa, iar tu trebuie sa mergi la scoala. O sa latre, o sa roada prin casa.
Trebuie sa fie cineva in permanenta sa-l educe, sa-l invete, sa-l hraneasca.
Nu e jucarie!
Apoi, fratiorul tau nu va stii cum sa trateze un catel. Iar acesta il poate musca la un moment dat daca il supara!
Daca aveati deja catelul in casa, gata educata, mare si obisnuit cu familia, era alta situatie.
Acum nuºti ramane decat sa astepti cativa ani, sau sa-ti iei alt animal de companie mai usor de intretinut.
Nu cred ca e momentul sa duci un catel in apartament acum cand aveti un bebe mic. Catelul face inca prin casa, lasa par, este neastamparat, umbla peste tot si deranjeaza copilul. Tu ai de facut lectii si mergi la scoala, deci nu poti sta tot timpul cu el. Mama ta are si asa destula treaba in casa si cu fratiorul si nu se poate ocupa si de el. Mai ai putina rabdare sa creasca un pic fratele tau si apoi puteti sa va ocupati amandoi de un animalut. Pana atunci ajut-o pe mama ta cu fratiorul cel mic.
Cind va fi ziua ta roga pe cineva sa vina cu el sa- l lase la usa si----gata Spui ca tie mila de el Si cu timpul se vor obisnui Pa
Pana fratele tau nu implineste macar 3 ani, nu puteti tine un animal in casa in care el locuieste. Ai grija de fratele tau, daca simti nevoia asta, sunt sigura ca mama ta ar aprecia ajutorul.
In primul rand nu stiu cati ani ai dar imi dau seama ca esti mica.sa stii ca parintii tai nu vor sa te indeparteze, doar ca fratiorul tau e prea mic si momentan nu se poate creste un animalut in casa, ca ar fi catelus, pisicuta sau hamster. dar sa stii ca tu trebuie sa ai grija de fratiorul tau.si mai tarziu o sa-ti ia parintii tai tot ceea ce iti doresti.mai ai putina rabdare si fii tu cea care are grija de fratior.
Pai, cred ca ai putea incerca sa vorbesti cu ei.Probabil fratiorul tau a captat toata atentia lor, dar cu siguranta au memente in care sunt mai relaxati.Ai putea incerca intr-unul din aceste momente sa le explici ca te-ai simti bine daca ai un catelus de care sa ai grija. Poate la inceput vor reactiona intr-un mod care nu-ti va placea... dar daca chiar iti doresti acest catelus sunt sigura ca il vei obtine.