Vorbeste cu ea, chiar daca doarme. Daca vorbesti tare, cred ca se trezi...Acum,nu stiu daca e normal sa doarma atat de mult, dar iti pot spune cam ce trebuie facut sa nu te mai muste.
In primul rand, trebuie sa ii arati ca n-o sa ii faci ceva rau.Mai intai,cum am mai zis,vorbeste-i. Tine-o treaza,adu-i o jucarie,ceva (noua sau nu) si dai-o. Nu o lua direct,rapid si brusc in mana. La inceput baga-i mana in locul unde sta ea (cusca,cutie, etc.) dar nu te du spre ea, ramai cu mana acolo. Misc-o usor, lent, iar apoi din ce in ce mai mult spre hamster. Daca vrea sa te muste, retragete.Si tot asa,pana ajungi sa o mangai fara sa te mai muste,sa o iei in mana,sa te joci si tot asa.
Secretul e rabdarea. Daca de-abia ieri s-a intamplat, poate sa uite.
Cum am mai zis, nu stiu ce sa spun despre dormit. Apropo, agresivitatea poate fi si de la alta ceva, ai grija
Daca nimic nu se schimba, te poti duce si la veterinar.
Succes!
Nu stii ca ei dorm ziua si noaptea sunt activi? Incearca sa-l ie-i incepand de la 9-10 in sus mereu in fiecare seara in mana si mai plimbal sa descopere locuri noi sa se acomodeze cu locurile si cu tine.
Asa era si al meu foarte fricos pana ce de mult timp il scoteam in fiecare seara si acum e asa obisnuit ca-i dau drumu prin balcon si vine la mana.
Deci totu se face cu rabdare...
Ai grija sa aiba un loc spatios si sa nu-i lipseasca o rotita sa se dea pe i-a.
Ane758 întreabă: