| Girly97 a întrebat:

Ajutati-ma, va rog frumos! Am o mare problema legata de perusi! Avem o perusa care a fost nascuta la noi acum 9 ani, fratii si surorile ei au fost vandute iar parintii lor au murit. Perusa a ramas timp de cativa ani cu o sora care mereu o tachina. Ea s-a nascut cu probleme la picioare si nu poate sta pe bete, sta mereu pe cuib si cu greu se deplaseaza. Acum cativa ani sora ei care o tachina din cauza ca avea probleme cu picioarele a murit si a ramas singura o perioada. Astazi am primit de la o cunostiinta a tatalui un perus mascul, primul care nu ciugule deloc. Este foarte cuminte chiar si cand este luat de mama si pus in colivie. Cand a fost pus cu perusa imediat au inceput sa se pupe insa dupa ce au fost pusi in colivia in care a copilarit perusa aceasta a inceput sa il tachineze pe noul ei prieten si am fost nevoiti sa ii separam. Nu inteleg ce este in mintea perusei care o avem de 9 ani si o ingrijim, de ce este atat de rautacioasa? Avem si un husky siberian in casa si iubeste mult perusii, ba chiar s-a bucurat cand l-a vazut pe noul membru al familiei! Daca ar putea lua perusa exemplu de la un caine... Intrebarea este: care este problema?

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Perusii nu au atata minte si discernamant incat sa fie rautaciosi sau nu sau sa ia exemplu de la alte animale. Perusa repeta pur si simplu ce a vazut, ea a invatat ca comportamentul normal este cel la care a fost supusa ani de zile si face si ea la fel. Vinovati sunt stapanii, care au lasat atatia ni perusa sa se obisnuiasca cu un tratament anormal si acum sunt mirati de rezultatele neglijentei lor

| minrest a răspuns:

Vezi ca antropomorfizezi perusii, le atribui trasaturi umane. In colivia veche se simte sigura pe ea, fiind celmai vechi ocupant se considera dominanta. Pune-i in colivie noua, sper sa revina la comportamentulbland.

| LPCTSTR a răspuns:

Pai, schimba colivia.
Poate femela perus are traume din cauza vechii colivii.