Ia o penseta sau puneti o manusa/punga pe mana si smulge-o. Cand poti zilele astea cumparai advantix, fyprex, parakill pentru deparazitare externa si ai grija 2 saptamani sa nu il udati cu nimic sau sa-l spalati, ca se duce efectul.
Umezesti capatul unui bat de chibrit si faci cercuri in jurul capusei, adora mirosul de fosfor asta o va face sa iasa singura la suprafata.
CU spirtul nu stiu cum se face.
Incearca sa o indepartezi cu penseta dar
sa ai manusi apoi sa folosesti spirtul dar sa stropesti cu el mai mult si apoi sa tamponezi zona
spor la treaba, acum fundita
În cazul în care o căpuşă a fost depistată, trebuie să ştiţi că parazitul este înnebunit după aroma fosforului umed.
Căpuşa este dispusă să părăsească gazda, dacă simte acest miros. Astfel, căpuşa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu uşurință cu ajutorul unui singur băţ de chibrit. Umeziți capul acestuia şi desenaţi cercuri cu el în jurul locului unde este înfiptă căpuşa. După câteva secunde, căpuşa îşi va extrage singură capul şi se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor.
Această metodă de îndepărtare a căpuşelor s-a dovedit a fi cea mai sigură şi cea mai eficientă.
Buna. Am fost in aceeasi situatie.
Iei un chibrit si il bagi in ulei cald. Dupa, pui chibritul pe capusa si astepti sa iasa. Dai cu spirt si dupa calci cu piciorul capusa si o arunci intr-un servetel la un tomberon de afara. Funda :*?
Uda o cumpresa sterila sau o bucatica de vata cu spirt si preseaza pe ea astfel ea va amorti si va cadea.
Asta exclus! Nu vreau sa pun mana pe ea, mai ales ca nu e recomandat sa o tragi apucand-o de corp pentru ca sangele din corpul capusei, infestat cu microbi va ajunge in corpul cainelui. Deci asta clar NU e o varianta!
Da,trebuie sa ii pui spirt unde este capul capusei si ea va iesi, dar trebuie sa o urmaresti cand iese sa o iei repede sa o calci ca daca nu il va musca iar
funda? sper ca te.am ajutat!
Buna. Cel mai bine ar fi sa te duci cu el la un doctor veterinar caci cu aceste capuse, nu e de glumit. Te pup, sper sa se faca bine
Si daca te tuci la un veterinar nu rezolvi nimic sunt praf. Numai iau bani de pe oameni disperati care isi dic animalele acolo sperand ca se vor vindeca. Si pana la urma mor...
lvr întreabă:
Damyan_Herlo_ întreabă: