Se poate sa fie doar o iritatie, se poate sa fie intepata, se poate sa fie de la prea mult scapinat.
Abcesele sunt pungute de puroi (ca niste cosuri profunde si dureroase) care apar in zonele in care pielea a fost lezata anterior (zgariata, impunsa) si leziunea s-a infectat; abcesele pot aparea chiar daca leziunea a fost minora. Abcesele se pot forma si in zona obrajilor, acolo unde hamsterul acumuleaza mancare, daca mancarea zgarie mucoasa bucala.
Puroiul se acumuleaza sub piele; zona afectata este umflata si se simte la pipait; uneori abcesul se sparge de la sine si atunci pielea si blanita din zona vor fi umede. Abcesele trebuie tratate de catre medicul veterinar; acesta trebuie sa opereze abcesul pentru ca puroiul sa se scurga, trebuie sa curete rana si sa trateze zona cu un antibiotic netoxic pentru hamste
Cam asta poate i s-a intamplat si hamsterului tau numai ca in lata zona
Va multumesc pentru raspunsuri, chiar o sa ma duc la veterinar maine, dar mi-e mila pentru ea si sufar sa o vad asa.
Am fost la veterinar si se pare ca acela este uterul.( Doctorul mi-a spus ca trebuie sa ii dau cu ceai de musetel acolo si se va face bine.
anonim847483 întreabă: