| Xaya a întrebat:

AJUTOR! Am o vrabiuta care se purta normal pana azi, acum face pe somnoroasa si nu se mai sperie de obiecte ca de obicei, mananca putin, se poarta foarte ciudat, aproape letargic. Ieri i-am dat carnita de pui, pe langa meniul zilnic (mei, rame, paine si seminte de loarea soarelui) Credeti ca asta este cauza? Ce pot sa ii fac? E sufletelul meu nu vreau sa moara:'(

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt facute sa stea in captivitate,eu spun sa ii dai drumul,altfel va muri,nu e vorba de nicio atasare ca "doarme" pe umarul tau. Face asa din cauza fricii, prea multa a epuizat-o. Nu sunt papagali. Du-te intr-un loc sigur, unde nu sunt pisici si las-o acolo, indeparteaza-te si vezi daca dupa un timpcisi ia zborul. Dacs o tii, va muri

| Xaya explică (pentru anonim_4396):

Nu ii e frica, o am de cateva luni si vine la mine in fiecare dimineata sa o hranesc, vorbesc cu ea, la propriu pe pasareste. Daca ii dau drumul nu o sa plece, nu in starea asta. Si sa gasesc un loc fara pisici e cam greu.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de captivitate, daca i da hrana, apa nu va muri din contra se va lenesi

| anonim_4396 a răspuns (pentru Xaya):

Eu ti am scris din experienta mea,la fel am facut si eu, am gasit mai multe vrabii de a lungul timpului si toate au sfarsit la fel, ultima data mi-a intrat in camera o vrabiuta pe geam si am tinut o cateva ore, si plfiindca stiam ce s-a intamplat cu cele de dinainte (toate au murit, fiindca REPET nu le place sa stea inchise) i am dat drumul, si bine am facut ^_^ dar faci ce cobsideri, eu ti am zis doar ca astea nu sunt papagali

| Xaya explică:

Acum doarme pe umarul meu, e foart moale energia ei s-a dus...

| RAY a răspuns (pentru Xaya):

Daca o hranesti si ai grija de ea nu va muri, asta daca nu are vreo boala, dar daca o hranesti va capata energie, https://listadedorinte.wordpress.com/......de-vrabie/
foarte emotionanta povestea ta, o prietenie frumoasa, cred ca s-a acomodat daca doarme pe umarul tau

| Xaya explică (pentru RAY):

Nu cred ca ar putea avea vreo boala, au fost 4, dar 3 au murit. Se poate manifesta un virus dupa luni bune? N-a dat nici un semn pana acum

Poate ea are un sistem mai bun imunitar, dar cum ai gasit-o? un virus se manifesteaza rapid

| anonim_4396 a răspuns (pentru Xaya):

Evident ca au murit, nu le place sa stea inchise, nu e vba de niciun virus. Daca ii dai drumul isi revine

| Xaya explică (pentru RAY):

Pe toti i-am gasit langa casa mea. Aveam un cuib de vrabii la vreo 20 de metri inaltime si au venit porumbeii care au stat anul trecut acolo sa isi revendice cuibul si i-au aruncat pe toti, au avut mare noroc. Asta care a ramas era cea mai mofturoasa, cred ca si de aia a supravietuit. In timp ce ailalti se indopau ea manca cate putin. Eu incercam sa ii dau ei si ceilati furau.

Frumos din partea ta, va invata sa zboare cu timpul, sa ai grija de ea, nu va muri daca o hranesti decat daca e bonava

| Xaya explică:

Nu a mai refuzat rame pana acum...

| Xaya explică:

Deci pana la urma carnita era problema? Ea mananca. Destul de bine. Se gainateaza cam moale ce-i drept si doarme o gramada. Daca isi revine probabil ii voi da drumul, dar o voi tine cateva zile pe balcon sa ma asigur ca va veni acolo sa manance

| Xaya explică:

A murit, mersi oricum... din 15 pasari salvate la viata mea pe ea am iubit-o cel mai mult. Nu o sa ma opresc din salvat pasarile care chiar au nevoie. Nici nu mai vad tastatura de lacrimi :,(

| Inimadegheata12237 a răspuns:

E posibil sa aiba sal monella