Are limbrici, mergi la orice farmacie veterinara si cere pastile de deparazitare si se rezolva
Caini se supara, serios, au asemenea trairi, nu cred, aceste simpotme sunt datorita acelei boli probabil, prima oara trebuie facute analize de scaun apoi se da un tratament ca la om, sai dai niste usturoi in mancare ajuta mult
Cum sa-i dai domn’le usturoi câinelui?! Doamne ferește! Moda asta cu,, campionul zilei" va face sa dați răspunsuri in necunoștință de cauza, numai ca sa va aflați in treaba. Câinele NU are același sistem digestiv precum omul, este mult mai sensibil iar alimente precum usturoiul ii fac rău. Trebuie mers de urgenta la farmacie veterinara și luată o pastila de deparazitare interna, in funcție de greutatea câinelui. Pana a doua zi va elimina toți viermii și totul va fi bine. De regula, in cabinete veterinare nici măcar nu se iau bani pentru aceste pastile. Deparazitarea interna se repeta la un anumit interval de timp, la recomandarea medicului veterinar. Dacă e puiuț se ia mai des, dacă e adult, mai rar.
Uite un studiu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11108195
concluzia
Acest studiu a folosit doze mari de extract de usturoi pentru a vedea dacă câinii vor fi afectați. În timp ce unii câini au prezentat semne timpurii că ar putea dezvolta anemie, niciun câine nu a dezvoltat-o.
OBIECTIV:
Pentru a determina dacă câinii supuși extractului de usturoi au dezvoltat anemie hemolitică și pentru a stabili caracteristicile hematologice induse experimental prin administrarea intragastrică a extractului de usturoi.
ANIMALE:
8 câini de rasă mixtă pentru adulți.
PROCEDURĂ:
4 câini au primit 1, 25 ml de extract de usturoi / kg greutate corporală (5 g întreg usturoi / kg) intragastric o dată pe zi timp de 7 zile. Restul de 4 câini de control au primit apă în loc de extract de usturoi. S-au efectuat constatări complete de sânge și s-au determinat concentrațiile de glutation, methemoglobină și eritrocite, procentul de eritrocite cu corpurile Heinz și procentul de excentrocite înainte și 30 de zile după administrarea primei doze de extract de usturoi. Sa efectuat o analiză ultrastructurală a excentrocitelor.
REZULTATE:
În comparație cu valorile inițiale, concentrația de eritrocite, Hct și hemoglobină a scăzut la o valoare minimă în zilele de 9-11 la câinii cărora li sa administrat extract de usturoi. Formarea corpului Heinz, o creștere a concentrației glutationului redus cu eritrocite și excentrocitele au fost, de asemenea, detectate la acești câini. Cu toate acestea, niciun câine nu a dezvoltat anemie hemolitică.
Simpatica încercarea. Realizați totuși ca este un experiment menit sa monitorizeze strict schimbările din sângele câinelui odată cu administrarea usturoiului, da? Monitorizări din alte puncte de vedere nu au avut loc (ca de exemplu ce impact are asupra digestiei, daca aduce cu sine dureri gastro-intestinale, dacă este sau nu benefică in deparazitarea interna, etc.). Așadar, faptul ca ați găsit un articol pe internet nu vine ca un argument din punctul meu de vedere, cu atat mai mult cu cât sunt stăpâna de câini și ma documentez zilnic in legătura cu creșterea acestora.