Comportamentul hamsterilor difera in functie de personalitate. Unii sunt foarte activi si nu stau locului (cum este al tau) iar altii sunt somnorosi si timizi (cum este al meu).Mai rar sa gasesti unul bun, care sa fie linistit sau energic atunci cand trebuie. Cert este ca in majoritatea cazurilor te confrunti ori cu un puturos ori cu o biluta de neoprit. Uneori bilutele astea se mai potolesc pe masura ce cresc.Dar in niciun caz nu ai vrea un puturos din asta ca al meu, care doarme 23 de ore din 24.Eu trebuie sa-l verific sa vad daca nu a murit.
Asa ca pana una alta acomodeaza-te si cu zgomotele, pentru ca asta este ceva cu care pur si simplu, ca detinator de hamster, trebuie sa te obisnuiesti.Hamsterii sunt nocturni.Ei dorm aproape toata ziua, iar noaptea sunt activi si isi consuma energia. Unii o fac intr-un mod foarte galagios.Deci e chestie de obisnuita, pentru ca asta e natura lor si n-ai ce face.Eu,cand mi-a murit primul hamster, nu mai puteam dormi noaptea pentru ca nu mai auzeam rotita.
Despre modul cum ai putea sa te joci, e foarte simplu.Gaseste o cutie, sa zicem de 45-50 cm lungime minim, iar latimea macar de 30 cm, pune-l acolo, pune-i si niste jucarii de-ale lui si spor la joaca! O sa fie foarte amuzant. Poti sa-l inveti trucuri sau sa-l pui sa se bage prin tot felul de chestii.Eu am o bratara si il puneam pe al meu sa treaca prin ea.Ca la circ,cu tigrii aia care trec prin cercuri. Poti sa-i construiesti diverse chestii, tuneluri, labirinte, topogane, leagane.Sau poti sa-l pui sa alerge dupa mancare. Legi o bucatica de mancare cu o sfoara si o dai prin fata lui.Cand vrea sa o apuce tragi sfoara. Jucandu-te cu el e un mod foarte bun de a va imprieteni.Mai sunt si niste bile in care poti sa-l pui si apoi el sa se plimbe prin casa.Dar nu ai voie sa-l ti in bila aia mai mult de 10 minute.De potolit il potolesti tot cu jucarii, mai ales de ros.Asa nu o sa-ti mai roada gratiile.S-au inventat o multime de jucarii cu care sa-l ti ocupat, sau poti sa-i inventezi tu.De obicei hamsterii rod de plictiseala.Sigur ca in primele zile a fost cuminte.Era un mediu nou si se speriase.Dar acum si-a revenit si e gata sa-si reia activitatile.Deci cauta pe internet sau prin magazine diverse jucarii.Toate pe care le gasesti acolo pot fi facute si de tine.Ai nevoie de imaginatie si carton simplu.Astea sunt non-toxice pentru hamsteri.
Bună.
Primele două zile au fost de acomodare, apoi a venit "dezmățul".
Îl lași în cușca lui.
Crăciun fericit!
Pa, pa.
scumpikxa întreabă:
Centea_Ruben_1999 întreabă: