O apuci de cap ( cat mai aproape de locul unde este infipta in piele) cu ajutorul unei pensete ( de sprancene daca nu ai alta--- dupa folosire o sterilizezi prin fierbere!). Nu o apuca de abdomenul umflat caci te va improsca cu sange. Trebuie sa duci cainele la veterinar pentru deparazitare.
Nu e bine ce zic ei! Întâi dă pe piele chiar acolo unde e căpușa cu un tampon de vată înmuiat în dizolvant pentru lac de unghii sau parfum sau oțet (ceva care miroase tare ). Asta o face pe căpușă să-și retragă capul, care e înfipt în piele. Abia după 2-3 minute o iei cu pensetă sau cu o compresă, o cârpă, un șervețel gros. Arunc-o în WC și trage apa, e foarte rezistentă la strivire, dar nu rezistă la înec!
După aceea vino pe http://lecturirecenzate.ro/ și pe http://lecturi-scolare.blogspot.com/
Du cainele repede la veterinar! Nu e bine sa il rupi tu ca oricum ramane capul si el isi baga coltii foarte adanc in piele.
Dacă depistaţi o căpuşă, cel mai bine este să mergeţi la un medic infecţionist pentru a o da jos și pentru a vă recomanda măsuri suplimentare de urmat.
Sursa: http://stiridinziare.ro/isteria-capuselor-umflata-artificial/
Este putin probabil sa luati capuse de la animalul dvs de companie. Capusele sar pe dvs atunci cand mergeti sau cand stati in iarba.
Evitati sa folositi benzina sau lac de unghii pentru a indeparta capusa, sau sa o acoperiti cu ulei fie sa tineti chibrit aprins deasupra ei. Desi este posibil sa aveti succes cu aceste metode, ele nu sunt recomandate.
Folosirea metodelor preventive ar trebui sa fie principala dvs arma impotriva capuselor
http://www.itips.ro/......v1153.html
V-a trebui sa duci catelul la veterinar pentru ca daca o rupi capul s-ar putea sa ramana acolo. Daca il duci la veterinar, el iti va rezolva problema si catelul tau nu v-a pati nimic.Îti urez mult noroc.Îmi doresc sa iti rezolvi problema.
Pentru îndepărtarea unei căpuşe, trebuie să folosiţi o pensetă cu vârf îngust sau instrumente speciale pentru îndepărtat căpuşe. Aceste ustensile vă permit să îndepărtaţi căpuşa fără să-i apăsaţi corpul. Acest lucru este foarte important, pentru că nu vreţi să striviţi căpuşa şi să forţaţi astfel trecerea unor bacterii periculoase din căpuşă în sângele animalului.
1. Apucaţi căpuşa cu penseta de cap sau de aparatul bucal exact acolo unde intră în pielea animalului. Nu apucaţi căpuşa de corp.
2. Fără să efectuaţi o mişcare de smulgere, trageţi uşor şi continuu, direct în afară. Nu răsuciţi căpuşa în timp ce trageţi.
3. Metode precum aplicarea de corpuri uleioase, chibrituri aprinse sau alcool NU vor face căpuşa „să dea înapoi". Dimpotrivă, aceşti factori iritanţi vor face căpuşa să se hrănească mai tare şi să depună în rană mai multă salivă purtătoare de boli.
4. După ce aţi îndepărtat căpuşa de pe piele, puneţi-o într-un borcan cu alcool ca să o omorâţi. Căpuşele NU sunt omorâte dacă le aruncaţi la toaletă şi trageţi apa.
5. Curăţaţi rana cu un dezinfectant. Dacă vreţi, puteţi aplica o cantitate mică de unguent triplu antibiotic.
6. Spălaţi bine mâinile.
Nu folosiţi degetele pentru desprinderea sau omorârea căpuşei! Nu aveţi nici un motiv să vă doriţi să fiţi în contact cu o căpuşă care poate fi purtătoare de boli. Sub nici o formă nu zdrobiţi căpuşa cu degetele. Conţinutul căpuşei vă poate transmite boli periculoase.
Odată cu îndepărtarea căpuşei de pe zona afectată, nu e ceva neobişnuit să apară o umflătură şi o înroşire a pielii. Iritaţia se poate calma cu puţin spray cu hidrocortizon, dar vindecarea completă durează o săptămână sau chiar mai mult. În unele cazuri, muşcătura căpuşei poate lăsa o cicatrice permanentă, ceea ce va face să nu mai crească păr în acea zonă. Înroşirea pielii se datorează salivei iritante şi distructive a căpuşei. NU se datorează faptului că s-a desprins capul căpuşei. Nu vă faceţi griji că ar fi putut rămâne capul în piele, acest lucru se întâmplă foarte rar. (preluat de pe PetEducation.Com)