Akita Inu deoarece ei sunt mai blanzi si ascultatori, iar Akita Inu sunt originali decat Akita American.
Descriere Akita Inu :
Akita Inu este un adevărat câine cu aspect puternic şi maiestuos de un calm general şi o foarte bună dispoziţie. Akita este o rasă de talie mare, masculii cântărind adesea peste 45 de kilograme şi având o înălţime la umăr de peste 70 de cm. Sunt cel mai des recunoscuţi după capul lor cu aspect de urs precum si după coada lor cârlionţată caracteristică raselor Spitz.
Capul lor este foarte alert şi cu un aspect inteligent. Ochii sunt negri, profunzi şi de formă triunghiulară, dispuşi pe lateralele capului, urechile sunt aţintite. Există o varietate largă de forme ale frunţii, cu o uşoară adâncitură ce porneşte de la stop spre vârful capului. Botul are un aspect puternic şi este relativ scurt terminându-se cu un nas negru bine conturat în majoritatea cazurilor, deşi exemplarele de culoare predominant albă pot avea nasul maroniu. Forma generală a capului la Akita Inu este conică, astfel încât la masculii adulţi este posibil să pui palma deschisă pe fruntea lor largă fără să atingi niciuna din urechi.
Corpul la Akita Inu este musculos, puternic şi îndesat cu picioare puternice si groase. Degetele picioarelor sunt unite între ele cu pieliţă, făcându-i foarte buni înotători. Pieptul este lat şi larg fiind mai mare decât restul corpului inclusiv posteriorul. Aspectul robust al acestei rase este amplificat de blana sa în strat dublu, de lungime medie, care îi armonizează formele. Coada este cârlionţată peste posterior, adesea uşor într-o parte cu unul sau două onduleuri. Cozile care nu sunt cârlionţate sau sunt uşor ondulate sunt descalificate în cadrul competiţiilor.
Japonezul Akita are doar patru culori şi acestea sunt tigrat, alb, susan (firele de păr roşii cu vârfurile negre) şi cafeniu. Când identificăm un Akita Inu Japonez acesta trebuie să aibă blana albă pe piept, corp, coadă si obraji exceptie făcând Akita alb. În Statele Unite ale Americii sunt acceptate mai multe culori la Akita deoarece unii crescători continuă să împerecheze Akita Inu japonez cu Akita american, acesta din urmă având o constituţie mai mare şi mai grea.
Temperament Akita Inu :
Predominant Akita Inu au un temperament detaşat, uşor de condus ceea ce-i recomandă ca excelenţi companioni de familie. Sunt de asemenea recunoscuţi ca fiind foarte liniştiţi, lătrând doar atunci când situaţia o impune. Mulţi spun că Akita te fac să te simţi calm şi relaxaţi, fiind câini ideali pentru cei care suferă de stress. În plus faţă de comportamentul lor uşor de condus, de felul lor liniştit, Akita sunt recunoscuţi pentru adaptabilitate şi faptul că sunt foarte curaţi. Curăţenia lor caracteristică a făcut mulţi oameni să considere această rasă una cu „aspect de pisică" deoarece este foarte curată şi fără miros specific. Când antrenaţi un Akita pentru adaptarea la locuinţă, multe comenzi vor fi îndeplinite în câteva săptămâni, însă, dacă aveţi şi alte rase care sunt mai greu adaptabile acestea vor încetini şi ritmul de adaptabilitate al unui Akita.
Rasa Alita este foarte răbdătoare, loială şi devotată si foarte protectoare cu copiii. Akita sunt atât de blânzi cu copiii, încât în Japonia mamele îşi lasă copiii în grija unui Akita. Este, desigur, important să reţineţi că nu ar trebui să lăsaţi un copil singur cu un animal de companie nesupravegheat.
Deoarece Akita Inu au un temperament posesiv, şi bineînţeles un instinct de pradă au nevoie să socializeze cu alte animale de la o vârstă fragedă. Akita Inu crescuţi împreună cu pisici şi alţi câini vor fi foarte buni companioni, însă fără socializare ei pot deveni agresivi şi dacă sunt maturi nu sunt recomandaţi în familiile care au alte animale de companie.
Ingrizirea Akita Inu :
Akita au o blană minunată de lungime medie si un substrat moale. Blana lor trebuie periată o dată pe săptămână. Este important să folosiţi un pieptene de îngrijire şi o perie cu ace de oţel pentru a curăţa blana unui Akita Inu. De asemenea, puteţi utiliza o perie din păr aspru.
Blana câinilor Akita nu trebuie tunsă sau rasă/bărbierită. Cu toate acestea ei fac „ghemuri" de blană ceea ce înseamnă că substratul lor de blană năpârleşte complet. Aşa cum vă imaginaţi aceasta poate fi o perioadă dificilă pentru orice deţinător de Akita. Este bine de ştiut că această perioadă tipică durează doar câteva săptămâni şi procesul de năpârlire apare de maximum două ori pe an. În plus, când Akita dumneavoastră năpârleşte la periajul zilnic se recomandă a se folosi şi o perie cu dinţi metalici. Exemplarele care sunt crescute şi ţinute mai mult în casă sau trăiesc în climate reci năpârlesc mai puţin.
Este important de ştiut că nu trebuie să le faceţti baie foarte des. Prin spălare frecventă veţi îndepărta rezistenţa naturală la apă, specifică blănii unui Akita Inu.
Am zis mai sus de ce. ^^^
Daca vrei sa cumperi un Akita Inu sau sa alfi mai multe viziteaza http://www.canisapremium.ro/caini_akita-inu-de-vanzare_89/
Ella2016 întreabă: