| PanaitAnaSofia a întrebat:

Am 12 ani și azi mi-am luat o perușică(ruda mai mică și îndepărtată a papagalului)Spre seara, am scos-o din cușcă fiindcă am citit de pe net că e bine să-i oferi libertate păsării.La început,zbura haotic prin cameră,s-a și lovit de televizor. Apoi s-a oprit pe scaun,să de odihnească.Mi de făcuse somn și am vrut s-o pun la loc în cușcă.Dar nu vroia și nu se punea nici pe degetul meu.L-am chemat pe tata să mă ajute,iar el a înșfăcat-o(cu mănuși,evident)și a pus-o la loc.Ea a urlat și nu cred că va depăși vreodată această experiență.Mi-e frică,noi nici nu ne-am împrietenit...Vă depăși oare aceasta experiență? Și cum să mă împrietenesc cu ea? Ofer funda și mulțumesc anticipat! Cât mai multe și lungi răspunsurile, vă rog și vă mulțumesc din nou!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| AntoniaRules a răspuns:

Eu am acasa doua perechi de perusi(doua femele si doi masculi).
Pentru a imblanzi perusica urmeaza urmatorii pasi:
1.In prima saptamana tine mana pe colivie vreo 10 minute in timp ce citesti ceva cu voce tare(astfel se va obisnui cu mana si vocea ta)
2.In săptămâna a doua tine mana(in interiorul coliviei) pe fundul colivie fara sa o apropii de ea, din nou 10 minute si in timp ce citesti ceva.
3.In a treia săptămână aproprieti incet mana de ea si impinge incet cu degetul pe pietul ei.Astfel se va urca pe deget!
Eu am 13 ani si iubesc perusii ca si tine!

6 răspunsuri:

Hey!

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Ai putea adauga intrebarea ta pe un forum de genul http://www.animalutze.com/......wforum.php Asa ai sanse mai mari ca cineva experimentat sa iti raspunda.

| minrest a răspuns:

Depaseste momentul, asta e sigur. O sa va imprieteniti, nu iti face griji, deocamdata nici nu te distinge bine in peisaj, o sa te descopere in timp.

Am experienta si cred te pot ajuta.Va trece peste experienta! Greu, dar va trece!

Hey!

| RazvanGha a răspuns:

Salut am si eu perusi mda... Faza ii ca nu trebuie sa o prea scoti des si când il scoti incearca sa te faci inteleasa cu el ( s-a il dresezi).