Draga Mimi, si eu am perusi, si ma-nteleg de minune cu ei. cand sriu sund langa mine pe birou, sau pe umar, ascult muzica, si in mare parte a zilei suntem de nedespartit. Iti garantez ca daca vei citi cu atentie, si vei face tot ce iti spun v-a functiona. Pentru inceput, dale drumul sa zboare prin camere, si se azeaza pe cusca, de la distanta tu vorbeste cu ei pe un ton calm, apropiindu-te din ce in ce mai mult cu o olinduta mica in mana. Cand esti aproape de ei arata-le oglinda, cu partea reflectorizanta spre ei. Tii oglinda in mana, si bratul celalalt langa oglinda. Cand vezi ca devin interesti de oglinda, mut-o foarte lent astfel incat pentru a ajunge la oglinda, sa trebuiasca sa se aseze la tine pe brat, apoi ridica usor bratul, si ia oglinda din fata lui. Repeta acest miniexercitiu cand cu unul cand cu celalalt. ATENTIE: nu te enerva, fii calma si rabdatoare. NU UITA : '' In dresaj, pasiunea nu cunoste limite ''
Heya si eu am avut perusi..si nici eu nu i-am avut de mici, dar m-am jucat cu ei tot timpul, le dadeam drumul prin camera si s-au obisnuit unul din ei imi statea chiar pe pix cand scriam sau desenam ceva trebuie doar sa te ocupi de ei ca sa se poata "invata cu tine" si-i ok spor!
Draga mea, si eu am perushi, dar daca sunt pereche, nu prea poti sa-i faci sa vina la tine. de obicei baietii sunt mai usor de dresat si pot fi invatati sa vorbeasca si sa vina la tine, dar NUMAI daca sunt singuri. dupa ce au cunoscut-o pe Ea....salut! sunt sub papuc si nu mai asculta.
Poi si eu am un papagal.eu l am obishnuit de mic sa se joace cu pers, sa socializeze...si acum e bolnav.
incearca nu dintr o data...incetul cu incetul sa bagi mana la ei in cushca...sa ii ti tu pe deget pana se obishnuiesc...desigur sa nu zboare .adica sa n o faci la locuri deschise. afara sau ecc...
mult succes sper sa mi spui cum au decurs lucrurile.bafta!
Ai facut prostia sa-i cumperi p amandoi in acelasi timp probabil.nu prea mai ai ce sa faci acum. dar inceraca sa-i lasi liberi prin camera mai tot timpul cu timpul o sa se obisnuiasca cu idea ca nu sunteti o amenintare pentru ei si o sa vina.