| radu01M a întrebat:

Am 2 perusi, stiu ca trebuie sa ii spal, dar nu stiu cum, iar ei nu vor sa faca baie singuri. Spuneti-mi va rog, cind si cum trebuie sa ii spal.Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Radu! Nu am auzit pana acum ca papagalii trebuie sa fie spalati. Eu am avut un Micul Alexander si cand ii dadeam drumu prin casa ii puneam intr-un castron apa si ii place la nebunie sa faca baie! Daca ai doi perusi inseamna ca sunt pereche si daca sunt pereche n-o sa se obisnuiasca cu tine. Papagalul meu isi baga ciocul in apa si arunca apa peste tot si isi deschidea aripile. Daca se sperie de castronul cu apa poti sa cumperi un pulverizator ( pentru plante pentru ca sunt goale si nu contin spreiuri pentru geam, etc) si dai pe papagali. Asa faceam eu, dar papagalul meu isi deschidea aripile si putea sa si le prinda intre gratii. Sau poti sa duci colivia lor in cada si sa dai cu dusul pe papagali dar va veni prea multa apa pe ei si nu este bine. Bunicul meu are un perus care are 7 ani si nu am auzit ca la spalat, nu este neaparat sa-i speli, pasarile se spala singure cu ciocul.
Papa! Sper ca te-am ajutat! Sa ai o zi faina!

| radu01M explică (pentru anonim_4396):

Multumesc!

| anonim_4396 a răspuns (pentru radu01M):

Eu iti multumesc pentru fundita!

4 răspunsuri:
| Gabonne1982 a răspuns:

Poti sa-i imbaiezi cu o seringa plina cu apa, in capatul seringii pui un dop de spray ca sa pulverizeze apa pe ei.Crede-ma,am carte despre pasari de colivie acasa si stiu ce vb.Nu-i uda excesiv si fereste-i de curent si frigwinking

| IonuţR1995 a răspuns:

E bine sa le pui un recipient prin camera cu apa. eu am 2 perechi de papagali si intr-o pereche masculul era fascinat de femela din cealalta pereche si "porumbita" lui a inceput sa "se aranjeze" si lua apa din recipientul pentru apa de baut pentru ei si isi dadea pe pene deci pot si singuri nu trebuie neaparat sai speli tu laughing Succeshappy