Daca ai si vrei, pune-le galbenus si f. putina miere, da nu si vit c, pentru ca acreste, si ar fi pacat sa nu manance din aceasta cauza!
Sincer, ai putea putin galbenus si foarte putina miere sa pui, dar vitamina C peste galbenus si miere sa nu pui ca atunci o sa iasa din saracu-l lapte mai nimic, vitamina C inca nu e buna pentru ei pentru ca sunt prea micuti incearca sa le dai vitamina C de pe la 2 saptamani iar mai ales daca doresti mai multe sfaturi contacteaza un veterinar bun, e bine ca le dai lapte de vaca eu mereu cand ingrijam pisici de cateva zile mereu le puneam lapte in seringa si dupa aia le dadeamPisoi cand au cateva zile trebuie sa manance din o ora intr-o ora sau din 2-2 ore, cand fac 2 saptamani acestia vor manca in fiecare zi din 2-2 ore cand fac 4 saptamani din 3-3 ore iar cam pe la 2 jumate poate 3 saptamana se vor obisnui sa manance regulat ca celelalte pisici, ai grija ca poate sa planga pisicuti mereu.Succes si sper sa creasca sanatosi si mari
Nu am experienta dar cred ca un pic de vitamina C nu strica, mai ales la niste pisoiasi draguti! Oricum, cu adoptia, te sfatuiesc sa pastrezi unul sau doi pentru ca sunt foarte draguri!
Unuu, eu mai am o pisica mare, care surprinzator are grija de ei ii linge si ii tine asa la burtica ei. Nu e nimic batut in cuie, dar momentan imi ajunge una. I-am luat pe astia mici ca sa ii ajut, pentru ca eu cred ca ar fi murit. Mai au 6 frati care si ei au juns pe maini bune. Erau asa micuti in iarba aia. initial am crezut ca sunt hamsteri. Trebuie sa merg si la doctor cu ei ca au cordonul ombilical atarnat asa.
Mersi frumos de raspunsuri!
De obicei pisicile fata de caini sau alte animale sunt foarte pretentzioase la ce beau.La farmacie exista la tub vitamina C Plus cu diferite gusturi de portocala si de lamie.Mai intai tot ce dai la puisori sa fie un pic sarat, poti pune si in lapte putina sare. Dupa ce vor manca normal ca o sa le fie sete.Intru-un litru de apa poti lasa sa se dizolve singure 5 pastile efervescente de vitamina C. Apa o pui in sticla la rece, sa nu fie calda, si cand crezi ca le e sete sau trebuie sa le dai apa, le pui intr-o farfuriutza de plastic sau intr-o cutie goala de margarina.Asta o sa le faca si pofta de mancare. Daca are gust putin de grasime, ca de pui, vita, sau porc, pisoii cam mananca orice, morcovi fierti, cartof, chiar si supitza cu fidea, numai sa ai grija sa nu fie calda, la temperatura camerei e ok.Si se poate pune si vitamina C in supitza ca ei nu o simt. Aaaa, important - atentie la puricei si la cum ai speli. Pooopici multi.Si mie imi plac pisoii.
Niciodată să nu faceți așa ceva puilor de pisică, până la vârsta de 5 săptămâni nu pot mânca mâncare solidă! Niciodată nu puneri sare în lapte si nici vitamina C, sunt prea mici
Eu raportez acest comentariu care va poate omorî animalutul.
Buna. Sunt o mare iubitoare de animale si voi posta o reteta pentru pisoi nou nascuti, si modul in care acestea se ingrijesc. Am gasit doi pisoi abandonati la gunoi, am fost cu ei la medicul veterinar si mi-a dat urmatoarea reteta:
Se amesteca:
200 ml lapte fiert
15 picaturi zeama de lamaie
1 lingurita smantana
1 galbenus crud
1 jumatate lingurita miere.
Acest amestec se pastreaza la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile, apoi se face altul. Se incalzeste doar cantitatea necesara pentru o masa. Un pisoi mananca aproximativ 3 ml la 2-3 ore, inclusiv noaptea. Se hranesc cu seringa sau cu biberon special pentru pisoi nou nascuti (se gaseste la Pet Shop sau alte magazine destinate animalelor), pana incep sa manance singuri. Neavand caldura materna, trebuiesc inveliti foarte bine, eventual cu blanita, chiar daca este vara, dar cu grija sa nu se sufoce. Cam la o ora dupa fiecare masa se va masa cu un servetel umed zonele intime pentru a stimula eliminarea fecalelor. Altfel pot face blocaj renal, deoarece ei sunt stimulati de mama si nu pot face singuri. Dupa cateva zile am gasit o pisica cu pisici mici, care i-a adoptat si pe acestea. Sper ca aceasta reteta sa fie de folos pentru salvarea altor animale nevinovate.
Buna. Am gasit comentariul desi e de anul trecut. Eu am gasit doi pui de pisica amandonati in ruma cu aproape doua luni. Din pacate am trecut prin momente extrem de triste. Incercam sa-mi explic cauza pentru care s-au stins, pe rand in mod neasteptat si rapid. Primul a murit acum 2 saptamani desi manca normal chiar cu pofta din seringa. Nu a dat semne de boala. Avea scaune normale, un pic cam tari de la laptele de vaca. S-a stins cam la trei saptamani sau o luna desi nimic nu parea in neregula, manca, dormea, torcea, avea scaun, etc. Dupa ce a murit primul pisoi m-am gandit ca i-a daunat laptele de vaca pe care il imbunatateam cu galbenus de ou si ceai. Pe cel de-al doilea pisoi l-am trecut pe lapte praf pentru pisoi Cat-Milk Gimpet. A facut aproape doua luni si cu o saptamana in urma a inceput sa manance hrana singurel hrana la pliculet pentru pisoi. Ii mergea bine dar alaltaieri a vomat si apoi a inceput sa se inmoaie. S-a topit inainte sa ajung la veterinar cu el. Ma tot intreb care sa fi fost cauza. La primul am banuit ca a facut ocluzie intestinala dar dupa cum a evoluat boala celui de-al doilea cred ca au fost raciti, ma rog au contactat un virus. Cel de-al doilea inainte sa moara avea sub barbita o umflatura, mai ales pe stanga. M-am gandit ca erau amigdalele inflamate care au acumulat infectia. Nu stiu ce sa cred. Acum 10 ani am mai crescut doi pui abandonati si n-am avut nici un fel de probleme. Fiul meu avea 10 luni pe atunci si pe pui ii hraneam cu ceea ce ramanea la el in biberon. Poate asta a fost norocul lor. Traiesc si acum, fac parte din familie si ne iubesc cu disperare. Cand cineva din familie se simte rau, ele sunt prezente si se simt datoare sa aduca alinare. Se mangaie si dorm langa persoana bolnava. De cata iubire pot da dovada. Sunt trup si suflet cu stapanii si pline de recunostinta. Pe atunci nici nu banuiam cat de sensibili pot fi puii de pisica si cata zbatere e sa-si pastreze viata. Nu mi-as fi imaginat. Nu au dat semne de raceala, nu au fost deranjati la stomac, au mancat cu pofta si cu toate astea s-au stins brusc. Am sufletul plin de amaraciune fiindca am trait o experienta cumplita. Inca de cand i-am gasit, fara ochi, au stiut cum sa ne cucereasca prin afectiune cumintenie si recunostinta. Nimic nu se poate compara cu torsul lor de multumire. E induiosator sa vezi cum o fiinta fara ochi, cat un mosor gaseste de cuviinta sa-ti arate recunostinta torcandu-ti cu drag. Cu riscul de a ma face de ras, am considerat ca merita sa impartasesc aceasta experienta. Cata dragoste, cata bunatate, cata ingaduinta, cata dragalasenie, cata putere de a indura boala care i-a macinat rapid. Se uitau in ochii mei permanent. Este incredibil cum pot comunica cu noi oamenii si ce legaturi se formeaza fara sa vrei. Nu am avut intentia sa ma atasez de ei dar mi-au furat sufletul. Plang dupa ei ca dupa un membru al familiei desi au poposit la noi in casa pentru putin timp. As vrea sa stiu cauza insa sunt sigura ca nici un veterinar nu ar fi putut sa mi-o spuna. La noi se pare ca se lucreaza empiric. Nu exista cabinete foarte dotate si nu stiu cati medici ar intelege cat de mare poate fi atasamentul fata de un mic ghem cu ochi gasit abandonat pe asfalt. Risti sa fii luat in derandere. Nu stiu cat de bine e studiata problema cu introducerea galbenusului de ou. Eu ma gandesc ca tocmai galbenusul de ou poate fi cauza contactarii unor bacterii sau virusi in conditiile in care puii abandonati practic nu au imunitate. Dupa experienta avuta, nu as recomanda introducerea galbenusului de ou atat de devreme in dieta puilor abandonati. Recomand in schimb de la bun inceput laptele praf pentru pisici administrat conform recomandarilor de pe cutie si apoi pliculetele pentru pui dar nu Wiskas. Celui de-al doilea cand i-am diversificat hrana i-am dat in primele zile pliculete Royal Canin si Science Plan. Dupa cateva zile i-am cumparat un pliculet Wiskas gasit la promotie pe raftul supermarketului dar as recomanda excluderea lui in prima parte a vietii la puii abandonati numai din motivul coincidentei. Din intamplare sau nu, a doua zi dupa ce a macat Wiskas s-a simtit rau. In concluzie, dupa trista experienta cu puii abandonati, fara imunitate, as recomanda excluderea galbenusului de ou si a pliculetului Wiskas pentru siguranta. Am inteles ca zaharul este de asemenea contraindicat. Mai bine fara daca nu aveti miere. Daca cineva, vreodata are nevoie de sprijin in ce priveste experienta mea cu puii de pisica abandonati, ma puteti contacta pe adresa de e-mail spiridusul_schiop@yahoo.com. Deasemenea, sunt curioasa daca persoana care a deschis acest topic a reusit sa cresca cei doi pui gasiti. M-as bucura sa aud ca a avut mai mult noroc. Acum le iubesc si mai mult pe cele doua pretioase crescute odata cu fiul meu. Cei doi mici mi-au dat o lectie despre cat de valoroasa este supravietuirea lor.
Am nevoi mare de ajutorul vostru.acum 4 zile pisica meaa nascut un pui.a doua zi tb sa mai nasca unul dar nu a putut nu stiu care e cauza si e pe cale sa moara.am luat puiul de la ea pentru ca nu il hranea si era foarte rece.cum sa am grija de el?