| alex82313 a întrebat:

Am achizitionat de curand un Nikon d3300 si maine ma duc la un meci de handbal si as vrea sa imortalizez niste momente ce setari ar trebui sa folosesc?
Obiectiv 18-55mm si ce setari folosesc pentru a face blur la poze

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Trebuie sa faci niste incercari la fata locului ca sa vezi cum iti reusesc pozele, dar in principiu sunt niste reguli simple pentru fotografia de sport: timp de expunere foarte scurt (cel putin 1/500), diafragma deschisa la maxim, eventual poti mari ISO daca lumina nu este foarte buna, dar in niciun caz nu poti folosi blitz-ul pentru ca deranjezi jucatorii. Si poti fotografia in rafala, mai ales cand e o faza interesanta, ai sanse mai mari ca din cateva cadre macar unul sa fie reusit. Treci pe JPEG, e mai rapid in modul rafala decat RAW.

| alex82313 explică (pentru Kaℓi):

Multumesc pentru raspuns si daca m.ai putea ajuta si cum fac blur la poze fara sa editez stiam de la cineva ca poti seta din aparat

| Kaℓi a răspuns (pentru alex82313):

Imi pare rau, nu stiu cum ai putea face asta.
Mai exact, nu inteleg de ce vrei sa obtii poze blurate.

Adica sa iasa portretu in evidenta nu peisaju

| Kaℓi a răspuns (pentru alex82313):

Am inteles acum. Deci vrei sa obtii o buna separare a subiectului de fundal, care fundal sa fie blurat. Si eu fac asta uneori, insa doar la fotografii cu subiect static. Pentru un subiect in miscare cred ca sunt necesare scule mai performante decat obiectivul de kit (pe care il folosesc eu, 18-55).
Efectul se numeste "bokeh" si se obtine prin deschiderea cat mai mare a diafragmei. Poti citi despre bokeh aici http://blogdefotografie.ro/invatam-printr-o-fotografie-bokeh-ul/ sau oriunde gasesti, sunt o gramada de informatii si lectii despre fotografie pe internet.
Din cate stiu eu, fotografii specializati pe fotografie de sport folosesc teleobiective.

Multumesc

5 răspunsuri: