| MeGhosta a întrebat:

Am adoptat acum o saptamana un pisoias de maxim o luna de pe strada pe care l-am salvat de la o furtuna imensa. Am invatat-o cum sa faca unele lucruri gen unde sa isi faca treburile sau unde sa manance, am scapat-o de parazitii intestinali iar acum mai am o singura problema..Are mereu urdori la ochi, fuge din bratele mele dupa 10 minute cat am mangaiat-o, nu prea raspunde la 'pspspspspsps', jucausa nu este si se pune mereu pe covor si doarme.Ce sa fac? Eu ma gandeam ca este din cauza caldurii si fiindca nu am prea scos-o pe afara de cand am luat-o. Vreau sa ma duc zilele acestea sa ii cumpar jucarii si astept sa-mi vina ham-ul pe care l-am comandat de pe net si sa vad daca o sa-si mai revina.Voi ati patit lucruri de genul acesta?

5 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Ai facut un gest frumos. Acum fa-o pana la capat si renunta la idei nebunesti de a scoate pisica afara. Faptul ca se comercializeaza hamuri pe net si prin magazine nu inseamna ca este la moda sau indicat sa-ti scoti pisica afara pe strazile jegoase, unde trec masini infernal de zgomotoase si dulai mari, care nu sunt intotdeauna tinuti in lesa. Hamurile pentru pisici au fost concepute pentru a aduce bani in buzunarele firmelor. Este stresat pentru o pisica sa iasa afara! Este periculos de asemenea! Daca voiai animal de plimbat in lesa trebuia sa-ti iei un caine. Sau ia unul acum si lasa pisicuta in pace in mediul care-i face bine, adica in interiorul casei.
1. Te asigur ca ori o sa se smuceasca in ham, ori o sa se tranteasca pe jos si o sa se joace cu lesa. Mai ales la cat de speriata este.
2. Pisica nu este un animal de plimbat afara in lesa, asa cum omul nu a fost facut pentru a manca fan si ciuperci otravitoare.
3. O sa ia purici, capuse si tot felul de ciudatenii si va trebui sa o controlezi si sa o duci la veterinar periodic pentru deparazitari.
4. O sa se murdareasca pe labute de la jegul de pe strazi. Ce o sa faci? O sa o speli pe labute zilnic? Pisica este un animal care se spala cu limba! Iti dai seama ce bacterii duce in stomac? Mananca tu fructe nespalate si sa vezi ce diaree acuta de apuca de stai o saptamana pe perfuzii.
5. O sa se sperie de oameni, de caini si pisici si de zgomotul puternic. Unde mai pui ca unii oameni dusi cu pluta nu isi tin "vitele" in lesa? Eu imi zic catelul in lesa si mi s-a intamplat sa-mi sara dulai pe el intr-o fractiune de secunda de n-am avut timp nici sa intorc capul! Nu te juca cu viata ei! Ca ea depinde de tine! Si e pacat de ea! Mai bine o ti in casa cu jucarii, ca nu sufera! Are nevoie doar de ceva cu care sa se joace si multa afectiune si grija din partea ta! Fi responsabila! Se vede clar ca e speriata si o sa-i ia timp sa se acomodeze!

| anamimanonim a răspuns:

Eee... Asa e ea. Eu pisoiului meu i-am luat niste mingiute de burete pe care i le arunc si alearga dupa ele, le ascunde sub dulapuri, sare dupa ele...etc. Poti sa ii iei si tu, costa 2-3 lei, le gasesti in orice magazin de animale. Ca sa se joace, eu il las pe balcon. E drept, a cazut de vreo 5-6 ori in 2 ani, de la 6 metri, dar n-a patit nimic. E pisoi!
Eu i-am luat si un soricel care e legat de un supot de plastic cu un elastic. A costat 15 lei. S-a jucat cu el de i-a jupuit toata blana de pe el! big grin
poti sa ii iei astfel de jucarii, sigur va fi mai jucausa! happy
P

| Euvorbeste a răspuns:

Buna,in primul rand te felicit pentru ca ai reusit sa o inveti unde sa-si faca nevoile,sa manance.E un inceput bun! In legatura cu urdorile poti sa-i dai niste vitamine,sau niste mancare speciala pentru juniori(care contine tot ce e necesar pentru varsta lui). Daca nu raspunde la "apeluri" nu te ingrijora,asta se invata cu timpul(de obicei),pentru ca sunt si pisici "rebele''.Nu toate pisicile sunt jucause de mici,se pot compora ca si copiii la dormit(dorm aproape toate ziua). Lesa pentru o pisica nu este chiar cel mai bun lucru, dar o poti folosi in primele saptamani, ca sa nu fuga. Sper ca te-am ajutat, si nu uita ca acum cand e mica poti sa-i ''modelezi'' obiceiurile, comportamentul etc.

| elisadragutzica a răspuns:

Nu,dar ea face aceste lucruri fiindca nu s-a obisnuit cu traiul acesta bun. oricum bravo pentru ca ai facut un lucru bun salvand-o

| GabrielBryan5521 a răspuns:

Buna, in primul rand ai facut un gest frumos.
Pai asa sunt unele pisici mai lenese, dar daca o vei scoate la plimbare nu va mai avea timp sa leneveasca si va fi mai jucausa.
Poti incerca diferite activitati cu ea.
Pa, pa!