| AndreeaAbcd a întrebat:

Am avut 2 motani care stateau si afara, si in casa, insa deseori se raneau, asa ca am decis sa imi iau o pisica si sa o tin numai in casa, sa fie vaccinata, castrata, ii iau jucarii s.a.m.d., insa unii zic ca nu e ok sa o tin numai in casa...as vrea sa imi iau un caine, insa va cam sta singur 6 ore si mama nu prea vrea caine...un sfat ceva, o pisica sau un caine, la apartament?

Răspuns Câştigător
| Mașka98 a răspuns:

Din propria experienta iti spun ca pisicile sunt mult mai usor de intretinut si nu au asa miros specific ca cainii. In plus nu trebuie scoasa afara ca sa-si faca nevoile, pentru ca se adapteaza repede la un locusor improvizat. Deci, eu as opta pentru o pisica.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pisica ala apartament. Se adapteaza repede si nu trebuie sa ii faci nimic doar sa ii dai de mancare si sa ii cureti litiera din cand in cand

| frostxtq a răspuns:

Pisicile sunt ok la apartament, insa nu aduc prea multa satisfactie, sunt pretentioase, rasfatate si se cred cele mai importante. Am avut pisici si stiu cum e si cum se comporta. E adevarat, se adapteaza la litiera, insa nu asta e cel mai important lucru in a avea un animal de companie. Acum am caine si iti spun sincer ca nu se compara cu pisica. E mai greu de intretinut, e nevoie sa fie scos afara de 3-4 ori pe zi, are nevoie de atentie, joaca si mai multa mancare decat o pisica, insa stie sa te recompenseze si sa te iubeasca mai mult ca orice pe lume.
Daca vrei sa iti cumperi un caine, sunt si rase mai micute care sunt mai usor de intretinut si se obisnuiesc repede in casa. Poti opta pentru un bulldog francez, cat esti plecata va dormi asteptandu-te. Obosesc repede, nu au nevoie de plimbari excesive si nici de rea multa joaca. E perfect pentru apartament si e rasa mica.

| Ademira a răspuns:

In momentul in care te hotarasti sa iti iei un animal, trebuie sa ai grija de el. Adevarul e ca si un caine si o pisica implica responsabilitati si nu stiu daca tu le vrei. Pari sa vrei o jucarie care sa te iubeasca, sa te joci cand ai chef cu ea, dar totusi sa nu implice prea multa responsabilitate. Ei bine, asa ceva nu exista. Eu am momentan 3 caini de talie mica si de revelion voi sta acasa cu ei. Cand plec din oras, ii iau cu mine peste tot. Tu esti dispusa sa faci sacrificii pentru un suflet? Mai ai timp de animale mai incolo daca tot iti vei dori. Deocamdata bucura-te de tinerete si de faptul ca esti libera.
Decat sa iti iei un animal pe care sa il abandonezi pentru ca cere prea mult si tu nu poti sa ii oferi, mai bine amana treaba asta.

| AndreeaAbcd explică:

Va multumesc pentru raspunsuri! happy. Ps. Ademira, eu nu am timp sa ii ofer unui caine toata atentia de care are nevoie, poate nici unei pisici...sunt si rase de caini care nu necesita atentie excesiva. Nu e vorba ca vreau o jucarie care sa ma iubeasca si sa ma joc cu ea cand am chef. Stiu ce inseamna sa ai un animal.

| Ademira a răspuns (pentru AndreeaAbcd):

Daca tu iti inchipui ca exista asemenea animale, inseamna ca nu stii ce inseamna sa ai un caine. ORICE animal de companie are nevoie de atentia ta. Chiar si o pisica. Asta inseamna multa atentie. Daca nu poti sa ii oferi, mai incolo poti sa iti iei un caine, o pisica, cand ai sa le poti oferi mai mult din atentia ta.

| AndreeaAbcd explică:

Prin atentie ma refer la plimbatul cainelui pentru a-si face nevoile. Si nu, nu stiu ce inseamna sa ai un caine pentru ca am avut unul singur pentru o perioada foarte scurta de timp...