| AlecsLexx a întrebat:

Am avut un hamster pitic alb, din-acela care isi face blana alba iarna, dar a murit dupa un an jumate. Apoi am luat doi sirieni albi, care au crescut destul de mult. Probleme era ca erau femele si intrau foarte des in calduri; erau nervoase si miroseau cu draci. La recomandare medicului veterinar, le-am cumparat un mascul sirian cu par lung. Si i-am pus la "impuiat", in custi separate. Dar dupa ce cele doua reveneau la loc in cusca lor ( masculul era in alta cusca ) se miroaseau insistent vreo 2-3 minute dupa care se luau la bataie, iar una a zgariat-o pe cealalta sub ochi. Fiindca tineam foarte mult la ei, am luat-o pe cea ranita si m-am dus cu ea la petshop, unde am cumparat o cusca in care avea sa stea ( amandoua erau insarcinate ), dupa care in acea cusca am dus-o la veterinar care i-a dat medicamente si i-a tratat rana pentru a nu se infecta. Puii i-am uneia i-am dat veterinarului, iar ceilalti doamnei de la petshop care mi-a dat doi pitici, unul auriu si unul negru. Dar la scurt timp dupa nastere ( vreo doua saptamani ) femele au decedat in aceeasi zi, la cateva ore diferenta, fiind in custi diferite, la distanta de mai mult de 2 metri una de cealalta. Le-am ingropat in gradina, in apropierea locului unde era primul. Acum cei doi pitici stateau in cusca in care au stat femelele impreuna initial. Acestia doi fiind baieti, cand i-am scos intr-o noapte la "antrenament" au inceput sa miroasa imprejur, dupa care au zbughit-o spre cusca sirianului cu par lung, care avea pe atunci de 3 ori dimensiunea lor. S-au catarat pe gratii, dupa care prin locul unui tub ( curatam custile si erau aproape demontate ) au intrat in cusca. Celalat hamster i-a vazut si s-au dus unul spre altul. In capul meu ma gandeam deja daca e deschis la veterinar. Dar nu a fost nevoie, caci acestia sa-u mirosit putin, dupa care si-au vazut de treaba lor, in aceeasi cusca. I-am observat indeaproape cateva saptamani, si fiindca am vazut ca nu se cearta i-am lasat in aceeasi cusca ( Ferplast Olimpia ). Acum, dupa 3-4 luni totul e bine, nu s-au certat niciodata. Ma gandesc acum sa mai cumpar 1, 2 sau 3, indiferent de rasa, care sa stea daca sunt frati in alta cusca impreuna, daca nu sunt in custi separate. Iar intrebarea e daca e posibil sa am din nou norocul de a-i imprieteni, dupa reusita cu imprietenirea "inter-rasiala". Are macar rost sa incerc?

1 răspuns:
| MarianFCD a răspuns:

Animalele astea sunt foarte simpatice si inteligente. Am avut si eu si daca ma intrebi pe mine, eu nu as mai incerca pentru ca n-are rost. Imi e mila ca traiesc foarte putin, dupa parerea mea, daca vrei sa nu mai suferi, nu mai cumpara altii dupa ce mor si ultimii 2.

Cred ca am avut in jur de 9 hamsteri in ultimii 4 ani, am avut si 8 pui la un moment dat. Din pacate, ultima a decedat chiar luna trecuta : http://alecumarian.blogspot.ro/......para.html.

Ai grija de ei, te rog!