| EusebiuG a întrebat:

Am citit ca pentru a putea dresa perusi trebuie sa li se taie penele dar eu nu sunt de acord cu asta, am doi pui dar nu pot sa-i dresez exista alta metoda decat taiatul penelor? Inca o intrebare ar afi aceea ca nu vor sa manance decat mei, nu vor morcov sau mar cum ii invat sa manance si alt ceva?

7 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Cand sunt doi, sunt mai greu de dresat. Eu am unul si pot sa spun ca este super istet. Vine cand il chem, vorbeste, sta pe umar sau pe cap, ne jucam pe birou cu o minge de ping-pong, dam de la unul la altul si tot felul de nazbatii. Problema este ca trebuie sa te ocupi intens de ei. Mult mai usor se dreseaza cand este unul singur. Si in special masculii care si vorbesc. Femelele mai greu. Cauta pe google ca o sa gasesti tone de informatii. Iar ca mancare exista mancare speciala pentru ei, un mix din multe seminte. Le place marul, gogosarul, nucile, galbenusul de ou care e si foarte hranitor, patrunjelul, salata verde, miezul de floarea soarelui, etc. Asa ca apuca-te si cauta informatii ca o sa gasesti tot ce vrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Despre ce fel de dresaj vorbesti? Eu nu am auzit de perusi dresati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legat de ce a spus @ketanal, am vazut la o doamna din Iasi un perus care nu a fost dresat. Dar vorbea mereu cu el. Cred ca tine si de "caracterul" lui pentru ca asta minca tot ce era verde sau leguma proaspata. Nu putea sa taie zarzavatul pentru supa ca perusul era sub cutit si ciugulea. Salata verde o devora. Cind se asezau la masa el era primul in farfurii si minca din felul doi ce-i placea. Simtea cind venea cineva acasa si daca persoana era abia pe scari, incepea: Vine tati, vine tati; sau Vine fata de la scoala. Se aseza pe umarul doamnei si ii ciugulea cerceii (nu mai spun ca doamnei nu-i placea si il alunga). Depinde mai mult de perus decit de... taiatul penelor (Oooo, nu).

| ketanal a răspuns:

In alternativa la taiatul penelor, este legatul aripioarelor cu scotch din farmacie. Acest scotch se dezlipeste singur dupa 2-3 ore. Iar in acest timp papagalul este obligat sa mearga, nu sa zboare si sa-ti dea atentie. Eu asa l-am obisnuit pe al meu, si acum sta cu noi la masa, curiozeaza in farfuriile noastre, sta pe canapea si se uita la tv. desi la inceput era mai salbatic.
Cat despre mancare, ii trebuie timp sa guste si sa vada daca ii place sau nu. Al meu de exemplu nu mananca merele dulci, ii plac alea verzi acrisoare...

| EusebiuG explică (pentru ketanal):

Ketanal si cum ai inceput sa-l dresezi dupa ce i-ai lipit penele?

| ketanal a răspuns (pentru EusebiuG):

Deci, i-am legat aripioarele dupa care l-am pus pe marginea canapelei si-i intindeam un deget si-i spuneam cuvinte simple gen "sus"sau cand mancam il puneam pe masa, si pe o farfuriuta ii puneam si lui cate un pic din ce mancam noi si-i ziceam "papa". trebuie sa-l indemni cu cuvinte scurte, dar mai mult ca orice legatul aripilor il ajuta pe el sa-si dea seama ca daca sta langa tine tu nu-i faci nimic rau. Incearca sa-l mangai cu un deget sub cioc, pe spate nu le place, sau sa-l pui pe umarul tau si sa-l lasi acolo fara sa-l bagi in seama. Trebuie sa il lasi pe el sa-si dea seama ca tu ii esti prieten.

| EusebiuG explică:

Ketanal si cum ai procedat dupa ce i-ai lipit penele l-ai lasat singur prin casa? Mai bine zis cum l-ai dresat?