anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am crescut 2 ani un catel si acum mama m-a pus sa il dau pentru ca naparlea foarte mult si era casa plina de par.
l.am dat unui amic ma duc sa il mai vad dar nu pot sa stau fara el imi este foarte greu fara el si il vreau inapoi insa mama e hotarata nu vrea sa mai aduc nici un animal zice ca e periculos pentru sanatate si asa nu ma am prea bine cu sanatatea fuge de mine nu gluma, dar eu sufar mult dupa catelusu meu m, am obisnuit cu el l.am vazut crescand am avut atata grija de el cand a fost bolnavior si acum l.am dat
la scoala nu ma pot concentra noaptea nu pot dormii, mama zice ca o sa il uit, trebuie sa il uit ca e mai importanta sanatatea mea,.
intrebarea mea este, chiar asa periiculos este un catelus? e curat are vaccinurile facute doar ca ii cade foarte mult par.

4 răspunsuri:
| AngelOfNight a răspuns:

Din moment ce sustii ca are vaccinurile facute si atata timp cat te asiguri ca igiena lui e corespunzatoare nici un fel de animal domestic nu e periculos.
Intadevar din cauza parului care se poate ihala este posibil sa ai probleme la plamani, desi aceste cazuri sunt foarte rare. Tot in legatura cu parul, daca o convingi pe mama ta sa il iei inapoi, poti sa iti ocupi 10-15 min din zi periindul (astfel parul va cadea atunci in cea mai mare parte si nu in restul casei dealungul zilei)
Sper ca te'a ajutat

| ThePokemon a răspuns:

Păii, din perspectiva mea, ţie îţi trebuie căţelul. Ajungi tu şi cu mama ta să faceţi un compromis, iar tu va trebui să ai grijă de caţel, adică neapărat să strângi parul de la el. Succes! big grin

| BarOsanu99 a răspuns:

Parul de caine este f periculos. Daca le inghiti ajungi si la spital. Daca in fiecare zi il perii nu prea sunt problemem
Bft!

| Bomboana334 a răspuns:

E normal ca unui caine sa ai cada parul, are si el momentele lui de naparlire, sper sa ai noroc sa iti iei un pui de catel care cand creste sa aiba putina blana ca mama ta sa te lase sa il ti.De obicei cateii domestici sunt cuminti, la un caine trebuie sa ai faci vaccinuri si sa il hranesti corespunzator.Un caine mai trebuie scos la plimbare uneori. Sper ca te-am ajutat...Bye