| AdrianaElena2007 a întrebat:

Am doi papagali amorezi de aproximativ 1 an si nu sunt blanzi deloc, adica cand doresc sa ii ating fug.Ati putea va rog sa imi dati niste sfaturi de cum as putea sa ma imprietensc cu ei sau sa-mi dati linkul la un site...VA ROG!

Răspuns Câştigător
| mudokins78 a răspuns:

1. Adoptă un peruş doar dacă iubeşti cu adevărat păsările, dacă îl poţi lăsa liber prin casă să zboare şi dacă ai suficient timp pentru el în fiecare zi. Nu "cumpăra" un peruş doar pentru că este mai ieftin decât o pisică sau pentru că hrana lui este ieftină şi îl poţi ţine închis în colivie, să nu facă mizerie!

2. Papagalii, inclusiv speciile mici precum peruşii, sunt mult mai evoluaţi decât am crede noi. Respectă-i şi iubeşte-i ca pe nişte prieteni. Sunt inteligenţi, te studiază şi îţi învaţă programul de viaţă, reţin gesturile şi învaţă să le interpreteze, iar în scurt timp învaţă şi semnificaţia unor cuvinte pe care le rosteşti adesea.

3. Alege un peruş de la crescătorii dedicaţi, deja dresat să vină pe deget şi să mănânce din mână. Un asemenea peruş are mai mare încredere în oameni şi te vei împrieteni repede cu el, important este ca tu să meriţi prietenia lui şi afecţiunea lui necondiţionată.

4. Dacă este foarte speriat la început, nu îţi fă griji! Arată-i că îl iubeşti, poartă-te blând, vorbeşte mult cu el, dar stai la distanţă până se învaţă cu tine şi spaţiul nou din jur.

5. Acoperă partea din spate a coliviei cu un şal, ca peruşul să se simtă mai în siguranţă. Dacă este spaţiu liber de jur împrejur, se va teme de diverse pericole care pot veni din toate direcţiile. Protejat cu un şal, va prefera să se retragă într-un colţ când se simte ameninţat, unde trebuie lăsat să se liniştească.

6. Nu băga mâna în colivie după el, să îl fugăreşti, să încerci să îl prinzi. Schimbă mâncarea şi apa cu gesturi domoale şi vorbeşte cu el, până când vei simţi că s-a obişnuit cu tine şi că te acceptă fără rezerve. Abia atunci, poţi încerca să apropii mâna de el, eventual un singur deget, să îl înveţi să se urce pe deget sau să ia o sămânţă de pe degetul tău.

7. Fă gesturi blânde în jurul peruşului, nu ţipa, nu da muzica sau televizorul tare, nu îl brusca, nu scutura colivia, nu lăsa căţelul sau pisica să se apropie de colivia lui. Animalele de companie sunt mereu un pericol pentru păsări.

8. De îndată ce peruşul învaţă să se urce pe degetul tău, nu te grăbi să aduci mâna spre tine, spre faţa ta… este indicat să duci degetul spre o bară din colivie, să se urce pe ea…. Şi tot aşa, câteva zile, până învaţă mişcarea şi prinde curaj, să fie el convins că nu îi faci nimic rău. Când va fi pe deplin încredinţat că nu îi faci niciun rău dacă stă pe degetul tău, atunci îl poţi ridica spre faţa ta, să îi vorbeşti calm.
Succes!

0 răspunsuri: