Trebuie sa se acomodeze cu tine, le ia ceva timp eu ii lasam sa zboare prin casa. De multe ori ajungea sa las colivia deschisa si ieseau ei dar e bine sa fie deja obisnuiti cu tine cand faci asta! La inceput bagam mana in colivie si ii lasam sa se acomodeze, ma plimbam cu mana prin colivie pana s-au obisnuit. Poti sa faci asa, apropii incet mana, poti sa iei o bucatica de mar sa ii atragi la mana ta. Apropie cu grija mana de ei, nu-i brusca, ei nu stiu ce intentii ai. Este nevoie de foarte mult exercitiu pana ii domesticesti Incearca sa te ocupi doar tu de ei si sa le vorbesti, asa se vor obisnui ma repede cu tine. Pana la urma au ajuns sa imi stea pe umar si sa manance din farfuria mea dar iti trebuie muuuulta rabdare. Obisnuiam sa ii iau cu o manusa (pentru ca musca rau) din cusca si sa-i mangai pe capsor pana se calmau, e drept ca trebuia sa-i fugarec putin prin colivie pana ii prindeam dar cu timpul s-au acomodat pare putin brutala masura asta cu manusa dar... mi-a convenit si asa. Tu poti incerca doar cu binisorul, cum ti-am descris mai sus. Bafta!
jujustifler întreabă: