Femele și masculii se reproduc și în captivitate, atâta timp cât sunt compatibili și au vârsta optimă pentru acest proces. Dacă abia ai pus cutia, femela trebuie să se obișnuiască cu locul, de asemenea este nevoie de rumeguș sau ceva asemănător în cutie. Se vor reproduce, dar e nevoie de răbdare.
Îți spun din proprie experiență, pentru că și eu am procedat la fel când am avut peruși. Ai mei nu prea se înțelegeau, dar au avut în cele din urmă trei puișori frumoși.
Mult succes și mai citește sfaturi pe internet despre peruși și condițiile lor de reproducere. Găsești multe articole bune.
In captivitate perusii nu depun oua la amatori
Mai invata cate ceva despre ei, apoi mai vezi oua de perus
Plus ca femela de perus nu se lasa sedusa de unicul mascul nici daca ar fi ultimul din lume, este o specie foarte familista si incapatanata iar ouale care le-ar depune, fiind nefecundate de el, nu le va depune Ea sie bine asta si asteapta alai iar el trebuie de asemenea sa o accepte si asta este complicat ca si cand ai inchide un barbat cu o femeie intr-o celula de inchisoare si astepti ca ea sa-ti faca copii